Droge dag met zachte temperaturen

Droge dag met zachte temperaturen

Themabeeld Foto: if

Het blijft donderdag droog met brede opklaringen. In de loop van de ochtend en de voormiddag trekt wel wat bewolking over het westen en het centrum van het land. In de namiddag lossen de lage wolken op de meeste plaatsen langzaam op en wordt het zonniger. De maxima liggen tussen 7 of 8 graden in Hoog-België en 11 graden in de Kempen, meldt het KMI.

Droge dag met zachte temperaturen
De weersverwachtingen voor donderdag. Foto: KMI

Donderdagavond en -nacht blijft het vrijwel overal droog met eerst brede opklaringen en tegen de ochtend regen in het westen. De minima bedragen 2 tot 8 graden.

Vrijdag trekt een storing van west naar oost over het land met perioden van regen. Daarna wordt het wisselvallig met opklaringen en wolkenvelden waaruit soms een bui kan vallen. De maxima zijn nog steeds zacht voor de tijd van het jaar en liggen tussen 6 en 11 graden.

Het weekend wordt op een lokale bui na droog en koeler. Zaterdag schommelen de maxima tussen 2 graden in de Hoge Venen en 7 graden aan de kust. Zondag schommelt het kwik tussen 2 en 8 graden en zal het ‘s nachts vriezen in vele streken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS.

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees