Eerste blok van onderhoudswerken in Liefkenshoektunnel start donderdagavond

Eerste blok van onderhoudswerken in Liefkenshoektunnel start donderdagavond

Archiefbeeld Foto: WDK

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag en die van vrijdag op zaterdag is de Liefkenshoektunnel telkens in één rijrichting dicht voor onderhoud. Dat laat de nv Tunnel Liefkenshoek weten. De respectievelijke rijrichtingen worden telkens volledig afgesloten voor het verkeer tussen 21 uur en 5 uur. Tijdens de werken is er een omleiding.

Dit jaar zijn er in de Liefkenshoektunnel tien onderhoudsbeurten voorzien, één per maand, behalve in de maanden juli en augustus. Om de hinder voor de weggebruikers zo klein mogelijk te houden, gebeuren de onderhoudsbeurten ‘s nachts. Het eerste blok van die werken vindt dus plaats op 16 en 17 januari, het tweede op 13 en 14 februari.

De onderhoudsbeurten verlopen telkens volgens dezelfde procedure: op donderdag wordt de tunnelkoker richting Gent afgesloten voor alle verkeer. Op vrijdag is de tunnelkoker richting Nederland aan de beurt. De respectievelijke rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel volledig afgesloten voor alle verkeer om 21 uur, en dat tot ‘s anderendaags 5 uur.

Meer informatie op de website www.liefkenshoektunnel.be/werken.

Corrigeer

MEER NIEUWS