Drie vrienden die meisje ‘kochten’ voor prostitutie blijven langer in de cel

Drie vrienden die meisje ‘kochten’ voor prostitutie blijven langer in de cel

De “Fioul Gang”: Youness Z., Azeddine A.O. en Soufiane S. Foto: rr

Brussel -

Drie verdachten in het dossier rond de uitbuiting van een Frans minderjarig meisje zijn woensdag verschenen voor de Brusselse raadkamer, die hun voorlopige hechtenis met een maand heeft verlengd. Dat meldt het Brusselse parket donderdag. Drie andere verdachten waren op 8 en 10 januari al voor de raadkamer verschenen en hadden eveneens hun hechtenis verlengd gezien. De zevende verdachte verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

Het 16-jarige meisje had eind november ruzie op school en liep ze thuis weg. Samen met haar Franse vriendje kwam ze naar Brussel, maar begin december ‘verkocht’ haar vriend haar voor cash en drugs ter waarde van 2.000 euro aan de leden van de Brusselse stadsbende van het Jacques Franckplein in Sint-Gillis. Die zouden haar hebben opgesloten op verschillende plaatsen en zouden op een gekende prostitutiesite een profiel voor haar hebben aangemaakt.

LEES OOK. Beruchte Brusselse bende ‘koopt’ minderjarig meisje en verplicht haar tot prostitutie: “Mijn vriendje verkocht me voor tweeduizend euro” (+)

Het meisje zou vervolgens gedwongen zijn om zich te prostitueren, zowel in de kelder van een woning in Ukkel als in verschillende hotels. Nadat een van haar kennissen in Frankrijk de foto van het vermiste meisje op de prostitutiesite zag, werd de politie gealarmeerd. Zij kregen uiteindelijk het huis in Ukkel in het vizier, omdat er plots heel veel mannen over de vloer kwamen, en vielen er vorige week binnen.

LEES OOK. Zelfs vrienden zijn geschokt door bende die meisje ‘kocht’ voor prostitutie: “Ze denken dat ze in een film leven” (+)

Zeven verdachten werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor uitbuiting van de prostitutie van een minderjarige, met als omstandigheid dat het hier ging om de hoofdacticviteit van een vereniging, en voor mensenhandel. Uit het onderzoek zou blijken dat nog andere jonge meisjes van Franse nationaliteit slachtoffer zouden geweest zijn van dezelfde bende. Het onderzoek is nog steeds lopende om hen te kunnen identificeren.

Corrigeer

NIEUWS