Wout van Aert wil naar het WK veldrijden (én kondigt nog vier andere crossen aan)

Wout van Aert wil naar het WK veldrijden (én kondigt nog vier andere crossen aan)

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

En of hij gemotiveerd is om nog wat te blijven crossen. Via zijn ploeg Team Jumbo-Visma kondigde Wout van Aert (25) aan dat hij graag de Belgische kleuren zou willen verdedigen op het WK. Ook Zonnebeke, Hoogerheide, Lille en Merksplas staan op de planning voor de drievoudige wereldkampioen in het veld.

LEES OOK. Bondscoach Sven Vanthourenhout geeft vier van vijf zekere WK-namen prijs

“Ik ga nog vijf crossen rijden de komende periode en hopelijk komt daar het WK ook nog bij”, verkondigde Wout van Aert. “De coach (Sven Vanthourenhout) moet mij natuurlijk nog selecteren, maar ik denk dat dat wel goed zal komen.”

Voor van Aert rijmen die crossen perfect met zijn klassieke ambities op de weg. “We hebben vooral gekeken of het in mijn voorbereiding past, want ik moet nog veel uren op de fiets maken om klaar te zijn voor de Vlaamse klassiekers. Ik merk dat ik in de cross ook nog een bepaalde hardheid mis, die ik ook kan gebruiken in de klassiekers.”

Het programma van Wout van Aert

Kasteelcross Zonnebeke (25 januari)

Wereldbeker Hoogerheide (26 januari)

WK veldrijden in Dübendorf (2 februari)

DVV Trofee Lille (8 februari)

Superprestige Merksplas (9 februari)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.