Eminem verrast met onaangekondigde nieuwe plaat en bijzonder aangrijpende clip over dodelijke aanslag in VS

Eminem verrast met onaangekondigde nieuwe plaat en bijzonder aangrijpende clip over dodelijke aanslag in VS

Na maanden vol speculatie heeft Eminem iedereen in snelheid genomen: de Amerikaanse rapper heeft met Music to be murdered by uit het niets een nieuw album op de wereld losgelaten. Het is zijn eerste plaat sinds Kamikaze uit 2018.

Iets meer dan een maand geleden vierde Eminem nog de twintigste verjaardag van zijn alom bejubelde debuutplaat The slim shady LP met een indrukwekkende heruitgave. Het voedde de al maandenlang rondgaande speculaties dat de Amerikaanse rapper zou ophouden met muziek maken.

Maar voldoen aan de verwachtingen is nooit iets voor Marshal Matters geweest, en dus pakte hij vrijdag zomaar uit het niets uit met een nieuwe plaat. Een vrolijk werkje is dat niet geworden, getuige daarvan alleen al de titel Music to be murdered by. De rapper is zijn kwade zelve, en haalde onder meer Ed Sheeran, Q-Tip, Anderson .Paak, Young M.A. aan boord voor samenwerkingen. Zelfs de overleden rapper WRLD is te horen, de eerste release waarop hij te horen is sinds zijn overlijden.

De eerste single van de plaat is Darkness, en de videoclip daarbij is van het meest aangrijpende dat de rapper al gemaakt heeft. Song én clip draaien aanvankelijk rond eenzaamheid en spelen zich af in een hotelkamer, maar hoe langer hoe meer begrijp je dat ze eigenlijk een aanklacht zijn tegen wapenbezit en schietpartijen. Hij kruipt in de huid van Stephen Paddock, die vanuit zijn hotelkamer 59 mensen doodschoot op een muziekfestival in Las Vegas op 1 oktober 2017.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees