Indoor Red Lions missen start op EK met zware nederlaag tegen Duitsland

Indoor Red Lions missen start op EK met zware nederlaag tegen Duitsland

Tom Degroote scoorde de eerredder tegen Duitsland. Foto: Photo News

De Indoor Red Lions, de nationale hockeyploeg in zaal, heeft vrijdagnamiddag in Berlijn op het EK indoorhockey zijn openingswedstrijd in groep B met zware 12-1 cijfers verloren van topfavoriet Duitsland (FIH 2). Voor België (FIH 7), de huidige Europese vicekampioen, scoorde Tom Degroote na twintig minuten het enige doelpunt.

De zware nederlaag betekent dat de Belgen vrijdagavond in hun tweede groepsduel tegen Nederland meteen vol aan de bak moeten. Dan is er een zege nodig om nog kans te maken op kwalificatie voor de halve finales. De Nederlanders wonnen hun eerste wedstrijd met 6-2 van Tsjechië. Zaterdagmiddag (om 11u30) staat het laatste groepsduel op het programma, tegen Tsjechië. In poule A zitten Oostenrijk (FIH 1), Polen (FIH 5), Rusland (FIH 6) en Oekraïne (FIH 19). De finale, kleine finale en laatste klassementswedstrijden staan zondag op het programma.

In Berlijn verdedigen de Indoor Red Lions hun vice-Europese titel van twee jaar geleden. Toen verloren de manschappen van bondscoach Alexandre De Chaffoy de EK-finale in de Lotto Arena in Antwerpen na shoot-outs (1-2) tegen Oostenrijk, tevens de regerende wereldkampioen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.