Geen Bradley Wiggins op Velofollies: “We hopen dat hij later dit weekend nog komt”

Geen Bradley Wiggins op Velofollies: “We hopen dat hij later dit weekend nog komt”

Foto: EPA

Op de openingsdag van Velofollies is een geplande ‘Meet and Greet’ met Bradley Wiggins niet door gegaan. De Tourwinnaar zou in allerlaatste instantie ziek geworden zijn. Een interviewsessie op het hoofdpodium viel zo in het water. “We hadden met Wiggins afgesproken om negen uur”, zegt organisator Pieter Desmet, “maar hij kwam niet opdagen. We konden hem niet rechtstreeks bereiken, maar via zijn management kregen we te horen dat hij ziek was geworden.”

Voor Velofollies is het afhaken van Wiggins uiteraard een ontgoocheling. “Er was een groep vips die speciaal voor de ontmoeting met Wiggins was gekomen”, zegt Desmet. “Die mensen waren uiteraard teleurgesteld. Maar wij zijn in eerste instantie een fietsbeurs. Negentig procent van onze bezoekers komt voor fietsen en materiaal. Bovendien hadden we vandaag nog altijd onder meer Jelle Wallays, Sven Nys en Johan Museeuw op bezoek. Zaterdag komt Fabian Cancellara.”

Wiggins zou wel degelijk in België zijn. De organisatie hoopt dat hij dit weekend alsnog naar Velofollies kan afzakken. “We staan daarover in contact met zijn management”, aldus Desmet. “Zij zeggen er alles aan te doen om hem alsnog tot bij ons te krijgen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.