Elke euro Vlaamse steun voor Imec brengt 8 euro op

Elke euro Vlaamse steun voor Imec brengt 8 euro op

Foto: EUinvest

Leuven -

Voor elke euro die de Vlaamse overheid investeert in Imec realiseert het technologisch onderzoekscentrum in Leuven een toegevoegde waarde van 8 euro. Dat blijkt uit een nieuwe studie, die vrijdag bekendgemaakt werd naar aanleiding van het bezoek van Vlaams minister van Economie, Innovatie en Werk Hilde Crevits (CD&V).

Minister Crevits zakte naar de hoofdstad van Vlaams-Brabant af voor een kennismaking met het vernieuwende opleidingsprogramma van Imec. Naast het klassieke bezoekje aan de cleanroom, de productomgeving voor micro-elektronica en nanotechnologie, liet Crevits zich rondleiden in de Imec School. Daar worden sinds september vorig jaar technische talenten zonder diploma opgeleid.

Om de twee jaar wordt de impact van Imec voor Vlaanderen in kaart gebracht. De nieuwste studie werd tijdig klaargestoomd voor het bezoek van Crevits. Via samenwerking met actoren van de internationale industrie zorgt Imec voor een jaarlijkse instroom van nieuw buitenlands kapitaal van meer dan 350 miljoen euro naar Vlaanderen. Het onderzoekscentrum creëerde van 2009 tot 2018 een totale toegevoegde waarde van 4,91 miljard euro voor Vlaanderen en een fiscale terugvloeiing van 2,59 miljard euro naar de Vlaamse en de federale overheid.

De Imec School moet uitgroeien tot een nieuwe kweekvijver van technisch talent. De eerste acht kandidaten zijn in het traject gestapt. “De nieuwe arbeidsmarkt vertrekt vanuit competentie en motivatie voor een opleiding op de werkvloer. Met projecten als de Imec School kan Vlaanderen uitgroeien tot een leidende regio voor levenslang leren op de werkvloer”, zei Crevits.

“Passie voor techniek is het belangrijkste ingrediënt om uit te groeien tot de cleanroomtechnicus van morgen”, stelde Luc Van den hove, CEO van Imec.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees