Sam Van Rossom boekt met Valencia tiende zege in Euroleague basketbal

Sam Van Rossom boekt met Valencia tiende zege in Euroleague basketbal

Thumbs up: Sam Van Rossom heeft gewonnen met Valencia. Foto: WAS

Valencia is vrijdagavond op de twintigste speeldag in de Euroleague basketbal met 81-86 (rust: 42-46) gaan winnen op het parket van Zenit Sint-Petersburg. De Spaanse ploeg van Sam Van Rossom won de helft van zijn groepswedstrijden en klimt naar de achtste plek.

Van Rossem speelde op Russische bodem een verdienstelijke partij. In 22 minuten liet de Belgian Lion 9 punten, 9 assists en 3 rebounds optekenen. Valencia maakte het verschil vooral in het derde kwart. Door een eindspurt van Zenit werd het in de slotminuten nog spannend, maar de bezoekers gaven de zege niet meer weg.

Villeurbane was in Istanbul op bezoek bij de leider in de Euroleague kansloos. Anadolu Efes sloeg de beslissende kloof al in het eerste kwart (35-23). Aan de pauze (60-45) consolideerden de Turken hun voorsprong om nadien het verschil verder uit te diepen. De eindstand: 101-74. Ismaël Bako speelde 12 minuten bij Villeurbane. Daarin was hij goed voor 5 punten en 4 rebounds.

Valencia staat met 10 zeges en evenveel nederlagen achter zijn naam op de achtste plaats, die recht geeft op het laatste ticket voor de play-offs. Villeurbanne moet vrede nemen met 8 overwinningen op 20 groepswedstrijden en staat daarmee twaalfde.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.