Cercle Brugge-Antwerp gaat de geschiedenisboeken in: snelste penalty ooit in eerste klasse

Cercle Brugge-Antwerp gaat de geschiedenisboeken in: snelste penalty ooit in eerste klasse

Foto: BELGA

Amper acht seconden waren er verstreken in het duel tussen Cercle Brugge en Antwerp toen de bal op de stip ging,nadat amper drie spelers de bal al hadden aangeraakt. Aurélio Buta liet zich verrassen door de snelle benen van Kylian Hazard en tikte de Bruggeling aan. Ref Boterberg twijfelde niet en floot voor een strafschop. Daarmee gaat hij de geschiedenisboeken in, want het is de snelste penalty ooit op het hoogste niveau.

Kevin Hoggas kreeg overigens de eer om die snelste penalty ooit om te zetten. Bolat koos een hoek, Hoggas plaatste de bal proper in het midden van het doel.

Na zeven minuten werd de situatie nog schrijnender voor Antwerp, toen Wesley Hoedt werd uitgesloten. Desondanks kwam de Great Old niet veel later langszij.

Cercle Brugge-Antwerp schaart zich daarbij in een klein rijtje. In februari 2015 ging in Hamburger SV - Paderborn de bal ook al na 8 seconden op de stip, net als in Heerenveen - Cambuur (november 2014). In Steaua Boekarest - Dinamo Boekarest in november 2016 duurde het 9 seconden.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.