Openlijke oproep naar aanwezige Egbert Lachaert voor nationaal voorzitterschap Open VLD

Nieuwjaarsreceptie Open VLD: "Ervaren kapitein nodig voor het blauwe schip, want de ijsberg was dichtbij"

Nieuwjaarsreceptie Open VLD: "Ervaren kapitein nodig voor het blauwe schip, want de ijsberg was dichtbij"

Foto: openvld

Destelbergen - Mandatarissen, leden, vrienden en sympathisanten van Open VLD-Destelbergen toostten zaterdag op 2020. In tegenstelling tot collega Yves Deswaene in Lochristi pakte burgemeester Elsie Sierens wel de nationale koe bij de horens tijdens haar speech. "Onze koers is niet meer de juiste, we hebben een ervaren kapitein nodig. De ijsberg is heel dicht in zicht geweest", aldus de eerste vrouwelijke burgemeester van Destelbergen. Meteen ook een openlijke oproep om Egbert Lachaert over te halen zich nog kandidaat te stellen voor het nationale partijvoorzitterschap van de liberalen.

De impasse op het federale vlak bleef ook tijdens de speeches -Vlaams parlementslid Stephanie D'Hose en jongerenvoorzitter Tess Minnens waren de gastsprekers - niet onaangeroerd.  Burgemeester Elsie Sierens betreurde het feit dat de inzet op het lokale vlak overschaduwd wordt door een minder fraai politiek schouwspel op federaal vlak. "Mensen verliezen hun vertrouwen in de politiek. Ik pleit voor een ervaren kapitein aan boord van het blauwe schip. We hebben nood aan een persoon die de ideologie en het belang van de partij vooropstelt”, klonk het. Een openlijke oproep naar de aanwezige Egbert Lachaert om zich kandidaat te stellen bij de komende voorzittersverkiezingen. Gastspreker Stephanie D’Hose steunde de lokale oproep. 

Op lokaal vlak werd de goede samenwerking binnen de huidige bestuursploeg in de verf gezet, coalitiepartner N-VA was aanwezig op de nieuwjaarsreceptie en kon dit enkel toejuichen. “Aanwezigheid op de wederzijdse nieuwjaarsrecepties beschouwen wij als een teken van collegialiteit en respect", klonk het in beide kampen. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio