CLUBNIEUWS. Mpoku nu toch op weg naar Midden-Oosten

CLUBNIEUWS. Mpoku nu toch op weg naar Midden-Oosten

Foto: BELGA

Het voetbalweekend zit er weeral op. Tijd om de volgende match voor te bereiden en ondertussen enkele netelige transferdossiers af te handelen. Bij Standard liep er maandag een derde bod binnen voor de gegeerde Paul-José Mpoku.

STANDARD. Mpoku nu toch op weg naar Al-Wahda

Derde bod, goeie bod. Paul-José Mpoku is nu toch op weg naar Al-Wahda. Standard en de club uit Abu-Dhabi raakten het daar vandaag over eens. Mpoku is al in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij in principe morgen (dinsdag) zijn handtekening zal zetten onder een lucratief contract voor 1,5 seizoen (plus optie).

MOESKROEN. Technisch directeur op de bank bij Moeskroen

Nadat Moeskroen-coach Bernd Hollerbach wegens een longontsteking al verstek moest geven voor de winterstage, viel in aanloop naar het duel tegen AA Gent ook T2 Dennis Schmitt uit wegens ziek. Daarom nam technisch directeur Rudi ­Vata noodgedwongen plaats op de bank.

“Dat speelde geen rol voor ons”, zei aanvoerder Dimitri Mohamed achteraf. “Tijdens de week bleek dat zowel de coach als zijn assistent afwezig zouden zijn, maar we hebben ons uitstekend kunnen voorbereiden en werkten ook een puike wedstrijd af. We lieten het meteen na rust na om de partij te beslissen. Dat gebrek aan efficiëntie kwam ons uiteindelijk duur te staan.”

Problemen met de VAR

Opschudding in Gent bij de 3-1 van Jonathan David, want scheidsrechter Nicholas Laforge had flink wat tijd nodig om het Gentse doelpunt te valideren. De communicatie met de man in het busje, Jasper Vergoten, was uitgevallen. Ook het scherm aan de zijlijn weigerde dienst. Laforge ging dan maar te rade bij vierde ref Maarten Toeback, die nog in contact stond met het busje via een walkietalkie. Zo kon Laforge het doelpunt van David toch valideren, maar het zorgde wel voor heel wat oponthoud.

***KV Kortrijk leent verdediger Nihad Mujakic tot 2021 uit aan het Kroatische Hajduk Split. De Bosniër kwam in de zomer over van Sarajevo, maar kwam slechts twee keer in actie.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.