Scherp Roeselare klopt mak Maaseik

Scherp Roeselare klopt mak Maaseik

Foto: VDB

In de intussen al ellenlange reeks clasico’s behaalde een bijzonder scherp Roeselare zaterdag allicht een van de makkelijkste zeges ooit tegen een merkwaardig mak Maaseik.

Bij de Limburgers speelde Jonas Kvalen op de opposite in plaats van Lou Kindt, naar eigen zeggen nog net niet voldoende hersteld van een voetblessure. Een tegenvaller, want de Noor ging al te dikwijls in de fout en scoorde in de hele match amper zes punten. Bij de thuisploeg bleef middenman Pieter Coolman aan de kant met knieproblemen. Zijn vervanger Rune Fasteland werd door de verliezende coach Joel Banks tot Star of the Game bekroond. Een van de vele verschillen tussen beide teams zaterdag.

Dat Maaseik een zwakke prestatie leverde, werd na de match door Roeselare-trainer Steven Vanmedegael ontkend. “Wij waren net heel sterk en dwongen Greenyard zo meermaals in de fout. Van bij de eerste opslag waren mijn spelers gretig en gezond agressief. Vooral gedreven in net- en achterveldverdediging, zodat wij heel wat rally’s winnend konden besluiten en veel punten scoorden op de eigen service.”

Rune Fasteland

“In de eerste twee sets sloegen wij telkens snel de beslissende kloof en toen Maaseik even dreigde in de derde beurt hielden wij de hoofden koel”, besluit Vanmedegael. “Een pluim voor elke speler en voor Rune Fasteland in het bijzonder, die zichzelf met een prima prestatie beloonde voor het harde trainingswerk in de winterstop. Een mooi begin van het nieuwe jaar om voor een goedgevulde zaal uit te pakken met een puike prestatie.”

Setstanden: 25-19, 25-19, 25-21Roeselare: Walsh (2), Tuerlinckx (12), Jansen Vandoorn (6), Fasteland (9), Verhanneman (11), Fragkos (13); libero: Deroey.Maaseik: Zimmerman (1), Kvalen (6), Aganits (4), Semeniuk (4), Maan (10), Nielsen (8); libero: Dronkers. Kwamen in: Folguera, Thys (2).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.