Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Nafi Thiam verdedigt in Tokio haar gouden medaille in de zevenkamp.BELGA

Eindelijk vrouwen in ‘De kleedkamer’

Ruben Van Gucht komt later in het voorjaar op de proppen met een vijfde seizoen van ‘De kleedkamer’. Niet meer specifiek over wielrennen of voetbal, maar wel over de Olympische Spelen.

De timing van de nieuwe aflevering is niet toevallig, want komende zomer zullen massaal veel atleten zichzelf proberen te overtreffen op de Olympische Spelen in Tokio. In deze nieuwe lading afleveringen blikt Van Gucht dan ook terug op de laatste zes edities van de Spelen. Hij ontvangt telkens vier Belgische en Nederlandse Olympiërs. Hoe hebben ze de Spelen beleefd, en wat heeft het leven na Olympia hen gebracht?

Zo werd een aflevering ingeblikt in het Sportimonium in Hofstade met Axel Merckx, Inge De Bruijn, Anky van Grunsven en Robert Van de Walle. Samen goed voor maar liefst 20 medailles: 8 keer goud, 7 keer zilver en vijf keer brons.

Vrouwen

En dankzij de focus op de Olympische Spelen, kon Van Gucht nu ook vrouwen uitnodigen. Met Leontien Van Moorsel en Gella Vandecaveye werd gebabbeld aan het Fort Van Brasschaat, Evi Van Acker is te gast in de aflevering aan het Egmontpaleis in Brussel en Ulla Werbrouck in die op de Wellingtonrenbaan in Oostende. Ook Jolien D’Hoore, Kim ­Gevaert en Tia Hellebaut passeren de revue. Alle locaties in het programma hebben een link met de Olympische Spelen die honderd jaar geleden plaats vonden in Antwerpen. Elke aflevering van ‘De Kleedkamer’ bevat ook opnieuw twee straffe portretten, onder meer van Haile Gebrselassie, Jan Ullrich, Justine Henin, Epke Zonderland, Jan Vertonghen en Nafi Thiam. De uitzendingen zijn voor de lente. (tove, ldb)

INFO