15-jarigen crashen tijdens joyride met deelauto na achtervolging door politie: “Agenten moesten wegspringen”

15-jarigen crashen tijdens joyride met deelauto na achtervolging door politie: “Agenten moesten wegspringen”

Themabeeld Foto: Fred Debrock

Borsbeek / Kontich -

Twee 15-jarigen uit Kontich en Borsbeek die zaterdagavond een joyride maakten met een deelauto en crashten na een achtervolging door de politie, zijn zondag voorgeleid voor de jeugdrechter. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

Een politiepatrouille merkte zaterdagavond een deelauto van Poppy met enkele jonge knapen aan boord op. Kerels die te jong waren om achter het stuur van een auto te zitten, oordeelden de agenten, die een controle wilden uitvoeren. “Maar toen sloeg de bestuurder op de vlucht”, zegt Lieselotte Claessens, woordvoerder van het Antwerpse parket. “De politiemensen moesten wegspringen om niet aangereden te worden.”

De agenten zetten de achtervolging in, waarna de bestuurder van de vluchtende wagen tegen drie geparkeerde voertuigen botste. De vijf inzittenden vluchtten nog te voet weg, maar konden uiteindelijk gevat worden door de massaal toegesnelde politie met speurhonden.

Het parket besliste zondag dat twee verdachten, de bestuurder en de passagier die voorin de wagen zat, voorgeleid moesten worden bij de jeugdrechter. Ze worden verdacht van informaticafraude omdat ze het systeem van Poppy misbruikten om als minderjarige een auto te kunnen gebruiken, en van gewapende weerspannigheid omdat ze met de wagen inreden op de politiemensen.

Corrigeer

MEER NIEUWS