Serieus Curieus van start met dialectavond

Serieus Curieus van start met dialectavond

Foto: if

Geraardsbergen - Serieus Curieus is een nieuwe vereniging die naar eigen zeggen het cultureel erfgoed van de stad mee wil ondersteunen en onder de aandacht brengen. De werking van Serieus Curieus gaat van start met een dialectavond op dinsdag 11 februari.

"Geraardsbergen bezit een bijzonder rijke geschiedenis en kan uitpakken met haar cultureel erfgoed. Dan denken we direct aan de 3 M’en van Geraardsbergen en dat zijn de Muur, Mattentaart en Manneken-Pis" zegt men bij Serieus Curieus. “Maar Geraardsbergen heeft meer troeven” zegt Stijn De Bock. 

“De liefde voor onze stad liet enkele mensen de handen in elkaar slaan en Serieus Curieus zag het levenslicht’ vult Bram De Geeter aan. "En natuurlijk willen we de Geraardsbergenaars ook betrekken bij Serieus Curieus. Iedereen die een voorstel of idee heeft om het cultureel erfgoed te promoten roepen we dan ook om ons dit te bezorgen via onze Facebookpagina.

"We willen ons inzetten om ons mooi dialect in ere te houden. Teveel mensen van mijn generatie kennen het Geraardsbergse dialect niet of onvoldoende” zegt Emma Van der Maelen. “Als we hier nu niet op inzetten dreigt ons dialect verloren te gaan” vult ze aan.

Serieus Curieus organiseert op dinsdag 11 februari een dialectavond met als spreker Jan Coppens, de auteur van het dialectwoordenboek "Den dikken van Giesbaaren". De gespreksavond gaat om 20 uur van start in zaal gROOD verzet, Markt 15 en is gratis. Inschrijven bij emma.vandermaelen@telenet.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio