Pakketje met ‘verdacht’ poeder in gemeentehuis Grobbendonk: mogelijk verstuurd door ex-personeelslid

Pakketje met ‘verdacht’ poeder in gemeentehuis Grobbendonk: mogelijk verstuurd door ex-personeelslid

Foto: Marc Peeters

Grobbendonk -

Een pakketje met daarin een kleine hoeveelheid wit poeder heeft maandagochtend even voor opschudding gezorgd in het gemeentehuis van Grobbendonk. “We waren er meteen van overtuigd dat er allemaal onschuldig was, maar we moesten de voorgeschreven procedure volgen”, zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB).

Dat betekende dat niet alleen politie en brandweer maar ook medische diensten naar het gemeentehuis werden gestuurd. Ook de civiele bescherming werd op de hoogte gebracht. Tot een evacuatie van het personeel kwam het niet. Volgens de eerste vaststellingen was het pakketje mogelijk afkomstig van een gewezen medewerkster van het lokale bestuur die nog een aantal zaken, waaronder een personeelsbadge, aan haar voormalige werkgever moest bezorgen. Aan die zending zou dan een klein beetje poeder zijn toegevoegd.

Mogelijk gaat het om gewoon waspoeder of andere niet gevaarlijke stof. Burgemeester Verhaert wenst niet verder op het verhaal in te gaan. Het verdere onderzoek is in handen van de lokale politie Neteland. Ook wie een volslagen onschuldig poeder aan een zending toevoegt, voor de grap of om wat onrust te veroorzaken, kan verantwoordelijk gesteld worden voor de kosten die daaruit voortvloeien.

De vermoedelijke afzendster van het pakket wordt alleszins verhoord.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio