Mathieu van der Poel mag zich opmaken voor debuut in Parijs-Roubaix: Alpecin-Fenix krijgt wildcard

Mathieu van der Poel mag zich opmaken voor debuut in Parijs-Roubaix: Alpecin-Fenix krijgt wildcard

Foto: Photo News

Alpecin-Fenix, het team van Mathieu van der Poel, heeft van organisator ASO een wildcard gekregen voor Parijs-Roubaix. De wereldkampioen veldrijden en winnaar van de Amstel Gold Race zal zo debuteren in de ‘Hel van het Noorden’.

Goed nieuws voor Team Alpecin-Fenix. Het ProTeam van de broers Roodhooft kreeg van ASO de bevestiging dat het team op zondag 12 april mag starten in Parijs-Roubaix. Mathieu van der Poel zal er starten als absolute kopman, ook Belgisch kampioen Tim Merlier zal van de partij zijn.

Eerder kreeg Alpecin-Fenix al een wildcard voor de Strade Bianche en Milaan-Sanremo, al werden ze wel gepasseerd voor de Tirreno Adriatico.

De andere wildcards voor Parijs-Roubaix zijn voor de Franse teams B&B Hotels-Vital Concept, Nippo Delko Provence en Team Arkéa-Samsic.

De negentien WorldTourteams en Total Direct Energie en Circus-Wanty Gobert (als nummers een en twee van de Europe Tour vorig seizoen) waren al zeker van deelname.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.