Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

 Photo News

Na schorsing van zes maanden mag Denise Betsema opnieuw crossen

De Nederlandse Denise Betsema mag opnieuw veldrijden. Ze testte positief op anabole steroïden, maar kon de UCI overtuigen dat het om ‘niet-intentioneel’ gebruik ging. Daarom komt ze ervan af met een retro-actieve schorsing van zes maanden.

Team Pauwels Sauzen – Bingoal sluit Betsema onmiddellijk opnieuw in de armen. Het ziet ernaar uit dat ze zaterdag in Zonnebeke al aan de start komt. Vandaag geeft ze op een persconferentie meer uitleg. Ook haar raadsman Johnny Maesschalck zal aanwezig zijn om de uitspraak van de UCI te duiden. Feit is dat het juridische team erin geslaagd is om de these van ‘niet-intentioneel’ gebruik wetenschappelijk te onderbouwen. Daarbij fungeerde Nederlandse biochemicus Douwe de Boer – bekend van de clenbuterol-zaak rond Contador – als expert.

Betsema postte op haar sociale media al een filmpje in haar ploeguitrusting op het strand van woonplaats Texel.“Yes, ik mag per direct weer crossen”, zo laat ze weten. “Ontzettend blij en opgelucht met dit onwijs goede nieuws. Morgen vertel ik er meer over.”

Vorig seizoen was Betsema met vijftien zeges de grote revelatie van het veldritseizoen. In april volgde dan het nieuws van haar positieve plas.

Niet onbelangrijk: de uitspraak zou ook goed nieuws kunnen betekenen voor onze landgenote Sofie De Vuyst. De Flandrienne van het Jaar staat momenteel op non-actief nadat ook zij werd betrapt op anabole steroïden. Ook De Vuyst laat zich bijstaan door Johnny Maesschalck en expert Douwe de Boer.(jpdv)

Het beste van Enkel voor abonnees