Man van 25 miljoen moet NBA-carrière mogelijk stopzetten: Rolls-Royce naar het stort door ongeval met dronkaard

Man van 25 miljoen moet NBA-carrière mogelijk stopzetten: Rolls-Royce naar het stort door ongeval met dronkaard

Foto: AP

Een peperdure Rolls-Royce die een lantaarnpaal quasi frontaal geraakt heeft. NBA-speler Chandler Parsons die zware verwondingen heeft opgelopen. En een betrokkene die naar alcohol ruikt. Zie daar, de scène van een ongeval met sportieve gevolgen.

De 31-jarige Parsons reed op 15 januari door Atlanta met zijn Rolls-Royce, die hij in 2017 kocht met het geld van het stevig contract dat hij een jaar eerder tekende. De Amerikaan zette toen zijn handtekening onder een contract ter waarde van 94 miljoen dollar (85 miljoen euro) en strijkt daarvan dit seizoen ruim 25 miljoen op.

Maar geld maakt niet gelukkig. Parsons speelde sinds de zomer van 2016 exact honderd wedstrijden voor Memphis en Atlanta. Niet veel als je weet dat een NBA-seizoen 82 wedstrijden telt plus mogelijk play-offs. Het niveau van zijn eerste vijf seizoenen haalde hij nooit meer door verschillende knieblessures. Dit seizoen kwam hij tot amper vijf wedstrijden en daar komt er mogelijk geen enkele meer bij.

“Hij was in topvorm”

De 31-jarige forward werd vorige week aangereden en kwam met zijn Rolls-Royce hard tegen een lantaarnpaal terecht. Origineel berichtten de Atlanta Hawks dat Parsons een wiplash en een hersenschudding had opgelopen bij het ongeluk met drie wagens. Maar nu blijkt dat de schade een stuk ernstiger is.

“Chandler was in topvorm op het moment van het ongeval”, liet zijn advocaat weten. “Hij werkt met een team van dokters om terug gezond te worden, maar op dit moment is het onduidelijk of hij ooit nog zal kunnen spelen.” Parsons liep namelijk een hersenletsel, hernia en een scheur in de schouder op. Er wordt gevreesd voor zijn carrière als profbasketter.

Een van de betrokkenen van het ongeval was dronken en dus klaagt Parsons die persoon aan om de geleden schade te vergoeden. “Volgens het politierapport rook de bestuurder naar drank”, berichten TMZ Sports en Sports Illustrated. “Hij had een flesje 7 Up dat gevuld was met alcohol. Hij zou slechts één vraag op een coherente manier beantwoord hebben aan een agent en zijn ogen waren glazig. De bestuurder was bewusteloos toen agenten hem vonden.”

Eind december had Parsons in een interview nog gezegd dat zijn knieën en lichaam “uitstekend aanvoelen” en dat hij stond “te popelen” om terug te kunnen spelen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.