Column

Schoon matchke: Femme fatale

Schoon matchke: Femme fatale

Foto: YouTube

Deinze / Nevele - ra', alias Roland Aerssens, stadionomroeper voor SK Deinze, pleegt ook dit seizoen weer voor elke thuismatch van zijn voetbalploeg een column die hij betitelt als ‘Schoon Matchke’. Dit is zijn Schoon Matchke voor de eerste thuiswedstrijd van het jaar, tegen Lierse Kempenzonen, op zaterdagavond 25 januari om 20 u in het Burgemeester Van de Wielestadion in Deinze.

Schoon matchke: Femme fatale

Het is feest bij de Van Steenpuistes. Francine is namelijk jarig en dat zal zij geweten hebben. Er hangen ballonnen in elke woonruimte en Gerard profiteerde van de solden in Deinze om vrouwlief te verwennen met kledij uit de ‘betere’ boetieks. Na een culinair hoogstandje in restaurant Halifax wordt er even gezellig gepauzeerd in de zitkamer. Vanavond mag Francine met zus naar toneel. Het stuk ‘Instinct’ speelt zich af in de jaren dertig, deukhoeden, kostuums met krijtlijnen, wijde pijpen en bleke ‘femmes fatales’ met charleston rokjes. Een tijd waar de zussen gek van zijn… Gerard moet uiteraard naar het stadion waar leider SK Deinze het opneemt tegen Lierse Kempenzonen. Beiden kijken uit naar een spetterende avond…

- Zoeteke, nog ne keer vree bedankt voor diene schone kado op mijne verjaardag! Ik ben toch wel mee mijne Gerard mee mijn gat in de goeie boter gevallen hé? Moest gij nie bestaan dan moesten ze u uitvinden, echt waar! Merci, ventje! En achter da toneel wacht ik op mijn filmsterre in mijne nieuwen peignoir!

– Jawadde dadde, ik heb dus goe gescoord bij mijn madam! Laat ons hopen dat ons voetbalderkes dat ook doen straks tegen Lierse. Wijveken, weetgewa, onze ploeg staat elf punten los op kop! 2020 kan dus het jaar worden van KMSK Deinze, nog twaalf       matchen uitblinken!

– Blijven dromen, Gerard. Het ziet er goed uit! Voorzitter Denijs stroomt over van ambitie, den trainer is oké en Mertens is nie normaal! En vergeet nie wie dat er op de banke zit!

– Haha, uwe Jeroom! Awel, chapeau voor Mezine, schat! Diene gast blijft super gemotiveerd. Laat hem maar los, hij vliegt erin, ook als hij de laatste vijf minuten wordt opgeroepen! En Francine, mag ik die verve al bestellen bij Colora, want ik zweer het, mijne gevel vliegt in ‘t oranje als…

– Rustig, ventje! Ge zijt dienen beer al aan ‘t verkopen en ge moet nog leren schieten! Straks begint den eerste match van ‘de twaalf’, en daarachter komt Gerard mij in geuren en kleuren vertellen… Hoe graag dat hij mij ziet in diene sexy peignoir!

FootDinner                 

Op zaterdag 25 januari ontvangt KMSK Deinze voor zijn eerste huismatch van 2020 Lierse Kempenzonen. Het eerste FootDinner van 2020 heeft een topaffiche: Deinze tegen Lierse Kempenzonen, een match waar altijd veel ambiance en veel supporters komen kijken. Je wordt verwelkomd in de VIP-lounge vanaf 17.45 u  voor een culinaire voetbalavond vol netwerkplezier.

Het menu voor deze wedstrijd wordt verzorgd door De Feestarchitect: APERITIEF: verwelkoming met cava en hapjes – AMUSE: Zalm / Couscous / Pijpajuin / Sesam / Sauce gribiche – VOORGERECHT: Rode poon / Bouillabaisse / Brandde / Anijspaddestoel – HOOFDGERECHT: Chateaubriand met gratin vergezeld van seizoensgroenten – DESSERT: Gebakjes van bakkerij Chris uit Vinkt

Tijdens de rust is er koffie met een gebakje van bakkerij Chris Vinkt en een Filliers jenever.

Het kost €65, waters, frisdranken, pilsbier en wijnen tot 19.45 u inbegrepen. Kinderen betalen €20. Een VIP-tribunekaart kost € 15 voor de niet-abonnees.

Inschrijven kan je hier nog tot woensdag 22 januari 2020 om 18 u.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio