Film Fest Gent on Tour komt ook naar Leietheater

Film Fest Gent on Tour komt ook naar Leietheater

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - Vanaf februari 2020 komt Film Fest Gent on Tour, dat is de jaarwerking van het filmfestival van Gent, ook naar Leietheater. Op elke derde dinsdag van de maand zal er daar een film in avant-première vertoond worden. Patrick Duynslaegher brengt dan telkens op het scherm een inleiding bij de film. Daarnaast krijgt het Leietheater ook een bijkomende subsidie voor het tonen van Vlaamse films.

Het Filmfestival in Gent, dat jaarlijks in oktober plaatsvindt, is toonaangevend als het over films gaat. Tijdens het jaar programmeert het festival ook straffe films in avant-première in diverse arthouse cinema’s en culturele centra. Een groot deel van de gekozen films werd warm onthaald op het Filmfestival zelf.

"Vanaf februari 2020 zal Leietheater ook deel uitmaken van dat netwerk", zegt cultuurschepen Rutger De Reu, "daardoor kunnen we straffe arthouse films in avant-première vertonen. De film wordt steeds voorafgegaan door een inleiding op scherm door voormalig directeur Patrick Duynslaegher. De reeks loopt telkens van september tot en met mei."

‘Dark Waters’

De reeks start in Deinze met de arthouse film ‘Dark Waters’ van Todd Haynes op dinsdag 17 februari. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de blootlegging van een milieuschandaal. Advocaat Robert Bilott ontdekt een verband tussen een aantal mysterieuze sterfgevallen en chemiebedrijf DuPont, één van de grootste bedrijven ter wereld. Om de waarheid te achterhalen zet hij zowel zijn eigen toekomst als die van zijn familie op het spel. Todd Haynes maakte hiervoor ook al de films ‘Carol’ en ‘Wonderstruck’.

In maart zal de film ‘Beanpole’ van regisseur Kantemir Balagov te zien zijn. Deze film won vorig jaar in Cannes de regieprijs in de sectie Un Certain Regard en haalde de longlist van de Oscar voor Beste Buitenlandse film.

Vlaams Audiovisueel Fonds

Daarnaast ontvangt Leietheater een bijkomende subsidie van €1500 van het Vlaams Audiovisueel Fonds voor het vertonen van een tiental Vlaamse artistieke films in 2020. Op het programma staan o.a. de jeugdfilm ‘Binti’, de debuutfilm ‘Cleo’, de tearjerker ‘All of Us’ en de boekverfilming ‘Muidhond’. Op 5 februari wordt de straffe debuutfilm van Lukas Dhont ‘Girl’ ook nog eens hernomen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio