Vijftiger riskeert 18 maanden cel voor het bedreigen van politieagent met geladen pistool

Vijftiger riskeert 18 maanden cel voor het bedreigen van politieagent met geladen pistool

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Grimbergen -

Het parket Halle-Vilvoorde heeft een gevangenisstraf van 12 maanden gevorderd tegen een 52-jarige man uit Grimbergen omdat die een politieagent had bedreigd. Bij een interventie voor een burenruzie had hij een geladen pistool gericht op de agent. Voor het gebruik van dat wapen eist het parket een bijkomende gevangenisstraf van zes maanden.

De feiten speelden zich af op 22 december 2017 in Grimbergen, toen de politie werd opgeroepen voor een burenruzie in een flatgebouw. Een van de agenten belde aan bij de vijftiger, een van de partijen in de burenruzie, maar toen die de deur opendeed, richtte hij meteen een geladen pistool op de agent. Die sloeg meteen de deur dicht. Even later drong hij samen met een collega en met getrokken wapens de flat binnen, waar de agenten de vijftiger op de loop zagen gaan.

Na een korte achtervolging, waarbij de vijftiger een scooter op de agenten duwde, en een schermutseling waarbij de man een vuistslag uitdeelde en het wapen van een van de agenten probeerde te bemachtigen, kon hij overmeesterd worden. De bedreigde agent was door het incident dermate getraumatiseerd dat hij zijn overplaatsing aanvroeg naar een andere dienst.

Begeleiding nodig

“Het gebruikte wapen was schietklaar, dit had veel slechter kunnen aflopen”, sprak het parket, dat in totaal achttien maanden cel vorderde. De verdediging pleitte voor een autonome probatiestraf.

“Het is belangrijk dat mijn cliënt begeleid en opgevolgd wordt”, klonk het. “In de periode van de feiten worstelde hij met een ernstig drankprobleem, waarvoor hij momenteel in behandeling is. Hij heeft daarin nog een lange weg af te leggen. Hij was ook een verwoed wapenverzamelaar, maar was zo onder de indruk van de feiten dat hij vrijwillig afstand heeft gedaan van al zijn wapens.”

Het vonnis valt op 18 februari.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio