Zevenjarig meisje overleden in Sint-Jans-Molenbeek: moeder aangehouden

Zevenjarig meisje overleden in Sint-Jans-Molenbeek: moeder aangehouden
Brussel / Sint-Jans-Molenbeek -

De moeder van het zevenjarige meisje dat in verdachte omstandigheden overleden is in Sint-Jans-Molenbeek, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. Uit de resultaten van de autopsie is gebleken dat het kind geen natuurlijke dood is gestorven, aldus parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse.

De 39-jarige vrouw was zich maandag komen aanbieden op de gemeente met de melding dat haar dochter vrijdag overleden was. De gemeentediensten verwittigden daarop de politie, die ter plaatse ging en het lichaam van het kind aantrof. Het parket stuurde daarop een wetsarts ter plaatse en die kon, op basis van een eerste, uitwendige lijkschouwing, niet uitsluiten dat het overlijden door een derde was veroorzaakt.

LEES OOK. Nadat meisje (7) dood werd aangetroffen: buren vroegen zich al langer af of mama nog wel voor haar kind kon zorgen

De 39-jarige vrouw werd daarop van haar vrijheid berooft en het Brusselse parket opende een gerechtelijk onderzoek voor doodslag. De onderzoeksrechter en het parket stapten in de loop maandagnamiddag ter plaatse af, terwijl de onderzoeksrechter ook een autopsie beval. Die is intussen uitgevoerd en uit de resultaten is gebleken dat het kind geen natuurlijke dood is gestorven. Hoe het meisje dan wel overleden is, is niet duidelijk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees