‘Vlaamse Netflix’ komt dit jaar op de markt

‘Vlaamse Netflix’ komt dit jaar op de markt

Foto: De Bende van Jan de Lichte

Er is al veel inkt over gevloeid, maar Dirk Lodewyckx bevestigt het: de ‘Vlaamse Netflix’ komt er nog dit jaar. Vooralsnog niet als een overkoepelend project dat alle Vlaamse tv-omroepen verenigt, maar als een project van DPG Media.

Het opzet is duidelijk: het wordt een streamingplatform met een aanbod van binnen- en buitenlandse series en films. Betalend, ook, maar hoeveel het precies zal kosten is nog niet duidelijk. Er moet bovendien ook exclusieve content te zien zijn, die maandelijks wordt aangevuld. De grote gangmaker bij de start is alvast gekend: dat wordt De bende van Jan De Lichte, het als fictiereeks vermomde kostuumdrama met Matteo Simoni.

“Sommigen noemen Vlaanderen te klein om een eigen dienst op te starten. Maar wat is het alternatief, als we hier relevant willen blijven? We gaan ervan uit dat een Vlaams gezin een drietal abonnementen neemt. Het zou onverantwoord zijn als daar niets van eigen bodem bij is”, aldus Lodewijckx.

Die ‘Vlaamse Netflix’ wordt overigens geen betalende versie van de huidige gratis VTM Go-app. “Het wordt een eigen merk, met een eigen gebruikerservaring”, klinkt het. VTM Go blijft daarnaast wel bestaan volgens het vertrouwde principe: gratis kijken on demand, mét reclame.

Corrigeer

MEER NIEUWS