KnipoogDag vtbKultuur in Westhoek

KnipoogDag vtbKultuur in Westhoek

Ieper Foto: Eric Vanthournout

Deinze / Nevele - Elke lente organiseert vtbKultuur zijn KnipoogDag, een cultureel festival waarmee je op een leuke en gezellige manier de culturele pareltjes van een streek kan ontdekken. Op zondag 22 maart verkennen zij de Westhoek: Ieper en omgeving.

Peter Lafosse van vtbKultuur Deinze: ‘In de voormiddag doen we een busrondrit langs de filmlocaties van de televisieserie ‘Eigen Kweek’ in Heuvelland, in het uiterste westen van ons land, met de Kemmelberg, Rode Berg, Zwarte Berg en Scherpenberg. Het middagmaal, een driegangenmenu, is voorzien rond 12.15 uur. In de namiddag, van 14 tot 17 uur, kan je individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programmablad Ieper verkennen. Met je vtbKultuur-button opgespeld ben je welkom op verschillende bezoekpunten. Je ontdekt zo heel wat monumenten die getuigen van een zeer rijk en divers verleden.’

Tijdens de middeleeuwen was Ieper een bloeiende handelsstad en één van de grote Vlaamse lakensteden naast Brugge en Gent. De indrukwekkende Lakenhalle is het bewijs van deze glorieperiode. Ook de Sint-Maartenskathedraal en de prachtige vestingen dateren uit dit tijdperk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de charmante stad herleid tot een grote puinhoop. Ieper werd bijna volledig vernield door vier jaren van zinloos geweld. Met respect voor het verleden bouwden de Ieperlingen hun stad weer op. Ieper telt dan ook heel wat mooie kerken waarvan de verschillende torens de skyline van de stad op vandaag nog kenmerken.

De KnipoogDag wordt afgesloten met een drankje ter hoogte van het evenementenplein Cultuurcentrum Het Perron.
 
Praktisch

Wanneer: zondag 22 maart 2020, vertrek om 8.40 u

Waar: op de parking van Palaestra, Kastanjelaan 35, Deinze

Prijs: 55 euro; leden van VAB en houders van een vtbKultuurpas betalen slechts 50 euro.
Inbegrepen zijn vervoer per autocar, alle bezoeken en toegangsgelden, middagmaal, fooi voor de chauffeur, reisleiding. Inschrijven en betalen kan enkel bij TUI Deinze, Gentstraat 41, tel. 09 380 86 94.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio