"Kan ik er nog door?"

Betonblokken sluiten doortocht N70 Zeveneken nu echt af

De doortocht N70 centrum Zeveneken is nu ook technisch afgesloten. Sinds vandaag wordt het kruispunt van Zeveneken-Dorp met de Sint-Elooistraat met betonblokken versperd. Een maatregel om de efficiëntie tijdens de werken én vooral de veiligheid van de weggebruikers te verhogen. Alsnog proberen doorrijden is nu zinloos, zoals de eerste bestuurders deze middag al ondervonden.

Ondanks de veelvuldige signalisatie vanaf de Lozen Boer bleven bestuurders hun kans wagen om na Nieuwjaar van Lochristi naar Lokeren te rijden langs de drukke N70. Maneuvers op dezelfde rijstrook uit tegengestelde richtingen zorgden al eerder voor ongevallen met materiële schade, vooral aan het kruispunt met de Sint-Elooistraat. Dat is nu hermetisch afgesloten met betonblokken. In en uit deze druk gebruikte schoolstraat rijden vanaf de N70 is niet meer mogelijk, evenmin als de doortocht richting Lokeren.

“Een maatregel die minstens tot eind maart zal aanhouden, voor een efficiënter verloop van de werken en vooral verhoogde veiligheid van de wegenwerkers en de weggebruikers zelf”, aldus de gemeente. Autoverkeer in beide richtingen moet via de E17 verlopen, de Lijn volgt een omleiding via de Beerveldse Baan en Bastelare. Tussen Lochristi en Zeveneken financiert de gemeente een pendelbus die overdag om het uur het traject rijdt.  

De aangekondigde maatregel verraste op het middaguur duidelijk een aantal bestuurders die een paar signalisaties hadden genegeerd en noodgedwongen vlak voor de betonblokken rechtsomkeer moesten maken. Pakjesdiensten pakten het iets gedisciplineerder aan, en stationeerden op de rijweg of vroegen al ter hoogte van de Zavel naar een alternatief voor hun bestemming. 

In de zomer van 2020 hoopt men met de rioleringswerken en de effectieve heraanleg van de N70 te kunnen beginnen. Alle info en planning via de site van AWV.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio