Verzamelen geblazen voor zestig hoornspelers in de academie

Verzamelen geblazen voor zestig hoornspelers in de academie

Foto: if

Geraardsbergen - Zaterdag 25 januari organiseert de Kunstacademie de vijfde editie van Masterclass@Dender. Meer dan 60 hoornisten, zowel leerlingen als leraren, uit diverse academies volgen dan workshops onder leiding van docenten van Hogeschool Gent Conservatorium.

Er zijn deelnemers uit de academies van onder meer Mol, Noord-Limburg, Ronse, Zottegem, Lier, Wilrijk, Tielt, Knokke-Heist, Deinze en uiteraard Geraardsbergen. Masterclass@dender is een samenwerking en uitwisseling tussen de Kunstacademie, Kunstkrak vzw, de stad Geraardsbergen en Hogeschool Gent Conservatorium. Elk jaar staat een ander instrument centraal. Na gitaar, hobo, klarinet en orgel is het nu de beurt aan de hoorn. 

"Leerlingen van verschillende academies komen samen om hun passie voor muziek te delen. Ze spelen niet enkel samen, maar ze gaan ook in dialoog met elkaar" zegt academiedirecteur Marc Van den Borre. De hele dag wordt in kleine groepen gemusiceerd in masterclasses onder leiding van docenten Rik Vercruysse en Jeroen Billiet van het conservatorium.

Er wordt een compositie gespeeld van Dirk Brossé. Jan Coppens, oud-leerling van de Kunstacademie, creëerde een muziekstuk dat gespeeld zal worden met de meest ervaren deelnemers. Om 17 uur is er een slotconcert door deelnemers en docenten in de Sint-Machariuskerk van Nederboelare, waarop iedereen welkom is.

Schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont (CD&V) was 5 jaar geleden initiatiefnemer van Masterclass@Dender. “Zulke initatieven overstijgen onze reguliere werking en verenigen onze leerlingen van het Deeltijds Kunstonderwijs met docenten van het conservatorium en met hun eigen docenten. Door de verschillende vormen van expertise en talent is het slotconcert altijd een boeiende belevenis.”

Slotconcert op zaterdag 25 januari van 17 tot 18 uur in de Sint-Machariuskerk, Astridlaan. Toegang is met vrije bijdrage. Voor ouders van deelnemers of met abonnement Kunstkrak is de toegang gratis.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio