Onze redacteur test de Stoofbijbel: van hachee tot hazenpeper en van lapskaus tot ossobuco

Kookboek op de rooster

Onze redacteur test de Stoofbijbel: van hachee tot hazenpeper en van lapskaus tot ossobuco

Foto: mrra

In de reeks kookbijbels van uitgeverij Carrera zijn intussen een kleine twintig titels verschenen. Ooit maakte ik hier frikandellen uit de Worstbijbel. Dit keer nemen we onze tijd voor een rasechte winterklassieker en ligt de Stoofbijbel op het aanrecht. Want een hartige stoofschotel is toch echt iets voor de wintermaanden. Voor de Stoofbijbel ging de Nederlandse chef en tv-kok Julius Jaspers een jaar lang op zoek naar nieuwe ontdekkingen. Het resultaat is een flinke baksteen van dik 400 pagina’s met recepten van zo’n beetje overal. Lapskaus? Kedgeree? Iemand?

Voor een gezellig onderonsje met de familie valt de keuze op hazenpeper, een winterse klassieker met hazenbouten, veel wijn, veel aroma en veel smaak. Maar het vraagt ook wel veel tijd.

De auteur raadt ...

Slimmer Leven - Eten & Drinken