Daklozenopvang vol na ijskoude nacht

Daklozenopvang vol na ijskoude nacht

Foto: bst

Gent -

Dinsdagavond liep de daklozenopvang in Gent voor het eerst deze winter helemaal vol. Om te vermijden dat mensen op straat moeten slapen, zijn twaalf extra bedden vrijgemaakt.

“Niemand moet op straat slapen in Gent. Er zijn elke nacht genoeg bedden.” Dat zei Rudy Coddens (SP.A), schepen van Armoedebestrijding, nog in de kerstvakantie. Maar in de nacht van dinsdag op woensdag liep de daklozenopvang dan toch voor het eerst helemaal vol.

De temperaturen die onder het vriespunt doken, hadden daar veel mee te maken. De 105 bedden die deze winter beschikbaar zijn, waren allemaal volzet.

0800-nummer

Woensdag werden meteen twaalf extra bedden vrijgemaakt. Die blijven beschikbaar tot donderdag, of langer, als de vriestemperaturen aanhouden. Mensen die op straat belanden in Gent, kunnen terecht op drie locaties van CAW Artevelde en Huize Triest.

Als ze bellen naar 0800 62 227, krijgen ze een bed toegewezen voor die nacht. “In het begin van de winternachtopvang waren er gemiddeld twintig bedden per nacht vrij. Maar in januari werd het steeds drukker”, zegt Coddens. Het stadsbestuur investeert elk jaar 1,3 miljoen euro in de daklozenopvang. Er is geld vrijgemaakt om een nieuw centrum voor ‘opvang en oriëntatie’ voor daklozen te bouwen.

LEES OOK “Niemand moet op straat slapen in Gent, er zijn elke nacht genoeg bedden”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio