Ook lokale afdelingen brengen al de blijde boodschap

KVLV heet vanaf nu Ferm, en daar zijn ze ook in Lochristi al ferm mee bezig

Een rustige zaterdagochtend in Hijfte? Toch niet in de hangar van Cyriel De Schoenmacker in de Veldstraat, want daar verzamelden gisteren KVLV-bestuursleden uit het hele gewest. Allemaal in feestelijke stemming, want de KVLV heeft na vijftig jaar een nieuwe naam: de actieve vrouwen zijn vanaf nu FERM, een nieuw merk dat vrijdagavond nationaal werd gelanceerd tijdens een happening in Leuven. Lochristi Blogt was er ferm welkom, en veegde zijn voeten aan de originele deurmat die vandaag en de komende dagen bij alle leden van wat ooit de Boerinnenbond was aan huis geleverd wordt.

De marketingmachine trok zich meteen op gang, en dat hadden ze bij de lokale afdelingen van Lochristi, Beervelde, Zaffelare, Zeveneken, Hijfte en die van Oudenbos, Lokeren en Moerbeke-Waas goed begrepen. Ook de Kinderopvang van Lochristi was op de promo-afspraak, want Ferm heeft ook Landelijke Thuiszorg, Landelijke Kinderopvang en Puuur Huishoudhulp onder haar vleugels. "Een netwerk, waarmee we enthousiast bouwen aan een nieuw verhaal", klonk het. En de naam zelf? De meningen waren nog een beetje verdeeld, sommige bestuursleden konden er al aardig aan wennen, anderen hadden nog wat inlooptijd nodig, zo bleek. Een sterk merk dat een halve eeuw heeft meegedraaid, vergeet je natuurlijk niet na één nacht. 

100.000 deurmatten

In totaal is Vlaanderen 100.000 deurmatten rijker. De symboliek daarvan ligt ook voor de hand, want de leden zijn niet van plan om achter hun fornuis te blijven zitten: ze gaan fijne ervaringen en inspirerende ontmoetingen tegemoet, buitenshuis, voorbij de deurmat. En ook omgekeerd: met een mat nodig je ook mensen uit om in je huis te komen. Dat verwijst dan weer naar de vele diensten van Ferm die aan huis komen om anderen de zorg uit handen te nemen. Naast de originele mattten zijn er ook deurhangers en uiteraard de modieuze sjaaltjes. 

U puzzelt graag eens met een vierletterwoord als 'ferm'? Met beraden, beslist, boud, danig, dapper, degelijk, doortastend, drastisch, fier, energiek, fiks, flink, gedecideerd, geestkracht tonend, heldhaftig, kloek, koen, kordaat; krachtdadig, krachtig, kranig, moedig, onversaagd, onverschrokken en onvervaard heeft u er meteen een reeks synoniemen bij, waarmee u de dames van de vroegere KVLV mag aanspreken. Die van Lochristi, maar ook de duizenden anderen in Vlaanderen. Geniet er ferm van.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio