Tegenvaller voor Van Aert: op WK moet hij wellicht starten vanop derde rij

Tegenvaller voor Van Aert: op WK moet hij wellicht starten vanop derde rij

Foto: BELGA

Slecht nieuws voor Wout van Aert. De drievoudige wereldkampioen staat op de nieuwe UCI-ranking in het veldrijden pas 32ste. Op het WK in het Zwitserse Dübendorf (2 februari) zal hij moeten starten van op de derde of zelfs vierde rij.

De UCI heeft de nieuwe UCI-ranking in het veldrijden bekendgemaakt. Wout van Aert zakt van plaats 18 naar plaats 32. Logisch, aangezien onze landgenoot door zijn zware blessure na zijn val in de Tourtijdrit in Pau nog maar drie veldritten heeft betwist: Loenhout, Gullegem en het BK in Antwerpen.

Zaterdag rijdt hij wel in Zonnebeke en zondag de laatste Wereldbekermanche in Hoogerheide (maar daar moet hij zijn derde plaats van vorig jaar verdedigen).

Op het WK wordt de startpositie bepaald door de UCI-ranking, waardoor Van Aert zal moeten starten vanop de derde of zelfs vierde rij.

Op de eerste plaats staat uiteraard wereldkampioen Mathieu van der Poel, gevolgd door vier Belgen: Toon Aerts, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. Quinten Hermans staat op zeven, Tim Merlier op dertien.

Bij de vrouwen heeft Annemarie Worst na haar zege in Nommay de leidersplaats overgenomen van Ceylin del Carmen Alvarado. Wereldkampioene Sanne Cant staat derde.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.