Jobstudente hielp mee aan overval op kippenkraam waar ze werkte

Jobstudente hielp mee aan overval op kippenkraam waar ze werkte

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Londerzeel -

Het parket Halle-Vilvoorde heeft gevangenisstraffen van 24 maanden gevorderd tegen een 22-jarige vrouw en een 24-jarige man omdat ze mee verantwoordelijk waren voor de gewapende overval op een kippenkraam in Londerzeel. De jonge vrouw werkte in het kraam als jobstudente en had de overvallers informatie gegeven, terwijl de jongeman de daders vervoerd had.

De overval vond op 18 oktober 2017 plaats in Londerzeel. Twee daders overvielen de jobstudente en de uitbaatster van het kippenkraam, bedreigden hen met een wapen en gingen ervandoor met 2.250 euro. Zowel de uitbaatster als de jobstudente waren erg onder de indruk van de feiten, maar enige tijd later dook via Snapchat een filmpje op waarin de jobstudente te zien was in een auto met drie mannen die het geld van de overval verdeelden.

Vrienden

Onderzoek van haar gsm wees ook uit dat ze sms’en had uitgewisseld met de overvaller. Geconfronteerd met die elementen bekende de jobstudent al snel dat vrienden van haar achter de overval zaten en dat zij hen cruciale informatie had gegeven. De twee overvallers bleken minderjarigen, die al meermaals in aanraking met de jeugdrechter waren gekomen, maar de derde man, die chauffeur had gespeeld, was een meerderjarige vriend.

Voor de rechtbank werd niet duidelijk van wie het initiatief voor de overval uitging. De man die als chauffeur optrad, wees naar de jobstudente, maar zij betwistte. “Het was hun eigen idee”, klonk het. “Ze hadden al zo vaak gezegd dat ze een overval gingen plegen dat ik het niet meer geloofde.”

Het parket vroeg voor allebei 24 maanden cel, maar verzette zich niet tegen een werkstraf. De advocaten van beide verdachten pleitten ook voor een werkstraf en voerden aan dat het ging om een eenmalige jeugdzonde.

Het vonnis valt op 26 februari.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio