Remco Evenepoel wordt in Argentinië als een echte topper onthaald: “Deze wedstrijd zal altijd speciaal zijn voor mij”

Remco Evenepoel wordt in Argentinië als een echte topper onthaald: “Deze wedstrijd zal altijd speciaal zijn voor mij”

Foto: BettiniPhoto©2019

Remco Evenepoel viert zaterdag zijn 20e verjaardag in Argentinië, een dag later start hij zijn seizoen in de Ronde van San Juan. “Deze wedstrijd zal altijd speciaal voor mij zijn”, klinkt het.

LEES OOK. “Evenepoel 2.0 praat opnieuw met het hart op de tong. Met dezelfde cool van VDB en Boonen”

“De geboorte van een kampioen”

In Argentinië werd nog maar eens duidelijk hoe de status van Remco Evenepoel op één jaar tijd is veranderd. Vorig jaar keek iedereen nog reikhalzend uit naar zijn debuut bij de profs, dit jaar start hij meteen als één van de favorieten. En is de ‘Vuelta a San Juan’ louter een voorbereidingskoers. Want zijn grote doelen in 2020 zijn zoals bekend de Olympische Spelen, het WK, Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Lombardije en de Giro d’Italia. Toch staat hij nu al messcherp en straalt hij van ambitie.

Zijn prestaties in 2019 bleven ook in Zuid-Amerika niet onopgemerkt: zijn triomf in Clásica San Sebastián, het goud op het EK tijdrijden en de zilveren medaille op het WK. In Argentinië wordt hij ook als een echte topper onthaald. Bij de presentatie schuwen ze de grootspraak niet: “We zijn misschien getuige van de geboorte van een kampioen”, klinkt het onverbloemd.

“Geweldige herinneringen”

“De Ronde van San Juan zal altijd speciaal voor mij zijn”, legt het jonge Belgische talent uit. “Het was vorig jaar mijn eerste profkoers en ik heb er geweldige herinneringen aan overgehouden: ik had veel plezier met mijn ploegmaats van Deceuninck - Quick-Step, ik eindigde als derde in de individuele tijdrit - op 12 seconden van Alaphilippe - en won meteen het jongerenklassement. Daarnaast hebben we twee etappes gewonnen met Julian Alaphilippe. Dus ik was blij met mijn debuut.” Hij zou uiteindelijk negende worden in het eindklassement.

“Ik wil echt het seizoen in San Juan beginnen”, blikt hij gretig vooruit op de editie van dit jaar. “We starten met een sterk team en proberen minstens dezelfde successen te behalen als vorig jaar. Ook op persoonlijk vlak hoop ik het seizoen met een goed gevoel te beginnen. Vorig jaar was ik verbaasd over de grote belangstelling en ik hoop dat de fans ons dit jaar met hetzelfde enthousiasme aanmoedigen.”

Het is dan vooral uitkijken naar de tijdrit van 15,2 km, van Punta Negra naar Alto Colorado.

“We gaan niet specifiek voor het klassement”

Deceuninck - Quick-Step trekt ook dit jaar in Argentinië de kaarten van kopmannen Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel. De Fransman pakte vorig jaar twee ritoverwinningen in Argentinië en werd tweede in het eindklassement.

Het duo krijgt bij het Belgische WorldTour-team het gezelschap van landgenoten Pieter Serry en nieuwkomer Bert Van Lerberghe, de Colombiaanse snelle man Alvaro Hodeg en de Tsjech Zdenek Stybar, die zich in San Juan zal voorbereiden op het klassieke voorjaar.

Sportdirecteur Davide Bramati blikte met veel vertrouwen vooruit. De focus van de Wolfpack ligt in Argentinië vooral op ritoverwinningen. “We hopen in de sprints onze kans te gaan met Alvaro”, liet de Italiaan optekenen. “Met Julian en Remco gaan we niet specifiek voor het klassement. Beide renners hebben het vorig jaar goed gedaan en dat geeft vertrouwen voor nieuwe topresultaten. We gaan op elk terrein voor de overwinning knokken. We wonnen vaak in het verleden in Argentinië en we willen deze traditie dit jaar graag verderzetten.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.