Wout van Aert versus Mathieu van der Poel in Zonnebeke: “Ideale test voor WK”

Wout van Aert versus Mathieu van der Poel in Zonnebeke: “Ideale test voor WK”

Zaterdag staat de 36ste Kasteelcross in Zonnebeke op de agenda. Geen klassementscross, maar bij de mannen kan de organisatie uitpakken met wereldkampioen Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Eli Iserbyt. Bij de vrouwen is het uitkijken naar de comeback van Denise Betsema.

“Op stage heb ik vooral toegewerkt richting het WK en het voorjaar op de weg”, vertelt Mathieu van der Poel “Het is altijd uitkijken hoe je van zo’n stage terugkomt. Al is de overgang nu wel iets minder bruusk, want door het stormweer in Benicassim ben ik iets vroeger dan aanvankelijk gepland, naar huis teruggekeerd.”

Van der Poel reed in 2016 voor het laatst in Zonnebeke. “Dat is al even geleden, maar ik won toen wel. Ik kijk ernaar uit, omdat toch ook enkele andere toppers aan de start verschijnen. Noem het gerust een ideale test voor Hoogerheide en het WK.”

Wout van Aert versus Mathieu van der Poel in Zonnebeke: “Ideale test voor WK”
Mathieu van der Poel won de Kasteelcross in 2016, voor Rob Peeters en Diether Sweeck.. Foto: BELGA

Wout van Aert reed in 2015 al in Zonnebeke. Ook hij kon er toen de zege pakken. “Het is altijd leuk terugkeren naar een wedstrijd die je ooit won. Ik hoop ook zaterdag een degelijk resultaat neer te zetten. Na onze ploegstage, waarin de focus grotendeels op de voorbereiding van het wegseizoen lag, heb ik nu vooral wedstrijdritme nodig in functie van het WK in Dübendorf. Daarom neem ik er Zonnebeke maar al te graag bij. “

Wout van Aert versus Mathieu van der Poel in Zonnebeke: “Ideale test voor WK”
Wout van Aert won in 2015 in Zonnebeke. Foto: Peter Malaise

Ook Eli Iserbyt hoopt in eigen regio goed voor de dag te komen. Andere mooie namen op de deelnemerslijst zijn onder meer die van Gianni Vermeersch, Jens Adams, Nicolas Cleppe, Jim Aernouts, Diether Sweeck, David van der Poel en Wietse Bosmans.

Bij de vrouwen is het uitkijken naar de terugkeer van Denise Betsema. Een goed resultaat in Zonnebeke kan de Texelse misschien zelfs nog een WK-selectie opleveren. Ellen Van Loy, Christine Majérus en Marion Norbert Riberolle lijken haar voornaamste concurrentes.

De wedstrijd wordt live uitgezonden op Telenet Play Sports.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.