Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Evy Poppe mocht samen met haar ouders haar gouden medaille tonen aan oma en opa.kvw

Gouden Evy terug thuis, en ze krijgt al meteen broodje naar haar genoemd

zelzate

-

Als je een gouden medaille behaalt, verandert dat je leven. Dat ondervindt snowboardster Evy Poppe (15) nu aan den lijve. Amper terug thuis, krijgt ze al een broodje naar haar genoemd.

Evy Poppe, die op de Olympische Spelen voor de jeugd een gouden medaille behaalde, is sinds donderdagavond terug thuis. ’s Morgens rond 8.30 uur was ze vertrokken vanuit het Zwitserse Lausanne, samen met haar coach. Haar ouders Kenneth en Kristel, die honderd kilometer verderop logeerden, waren eerder al thuisgekomen en wachtten haar op alvorens naar opa en oma te rijden. Daar showde ze haar gouden medaille, niet beseffend wat nu allemaal op haar afkomt.

Zoals een eigen broodje. Wat er binnenkort tussen het nieuwe ‘Evy-broodje’ zal liggen, mag de gouden medaillewinnares zelf beslissen. Het idee komt van tante Tania Durnez van delicatessenzaak voor fijne vleeswaren en kazen Deli-Pleintje. Tania is ook de doopmeter van de jonge kampioene en één van haar grootste fans. Ze belooft plechtig om in haar assortiment een ‘broodje Evy’ op te nemen.

Zelzate had al even een Eddy Wallyburger, maar de Zelzatenaren kunnen binnenkort dus ook een Evy-broodje bestellen op het Pierets-de Colvenaerplein. (kvw, zvd)

Tante Tania overlegt straks met haar nichtje wat er allemaal op het 'broodje Evy' moet.zvd

Het beste van Enkel voor abonnees