Alleen Charleroi kan nog Vlaamse finale verhinderen in Beker van België basketbal

Alleen Charleroi kan nog Vlaamse finale verhinderen in Beker van België basketbal

Foto: BELGA

Antwerpen / Hasselt / Aalst -

Vanavond worden de heenwedstrijden van de halve finales van de Beker van België betwist met Antwerp Giants-Limburg United en Okapi Aalstar-Charleroi. Kunnen de Spirous een Vlaamse finale verhinderen?

Welke ploegen nemen vanavond een optie op een goede uitgangspositie richting de terugwedstrijden van zondag? Antwerp Giants is misschien lichtjes favoriet tegen het Limburg United van coach Brian Lycnh. De Sinjoren zijn uittredend bekerwinnaar en willen zich voor de tweede keer op een rij zich kwalificeren voor de finale.

De Giants recupereren vanavond (20 uur, Lotto Arena) de Amerikaanse power forward Dave Dudzinski (schouder) en Limburger Hans Vanwijn (rug, ex-Limburg United). Bij Limburg United viert de van Kameroen afkomstige center Alexis Wangmene (ex-Luik, 30 jaar, 2m05) waarschijnlijk zijn debuut. De return van zondag (Hasselt, Alverberg) wordt vanaf 15 uur rechtstreeks op Sporza uitgezonden.

Debuut van coach Yves Defraigne

Okapi Aalstar recupereert vanavond (20u30, Forum Aalst) Senne Geukens en ook Charleroi zou “au grand complet” naar Aalst afreizen. De Amerikaan Anthony Beane en Belgian Lion Khalid Boukichou kregen woensdag omwille van lichte blessures in het Europees duel tegen Benfica Lissabon rust in het vooruitzicht van de dubbele ontmoeting met Okapi Aalstar. Bij de Ajuinen is het ook het debuut van coach Yves Defraigne.

De halve finales worden dus zondag betwist. De finale van de Beker van België gaat voor de zesde keer op een rij in Vorst Nationaal door en dit op zondag 8 maart.

Programma Beker van België halve finales:

Vrijdag (heen)

20.00 Antwerp Giants-Limburg United

20.30 Okapi Aalstar-Charleroi

Zondag (terug)

15.00 Limburg United-Antwerp Giants

18.00 Charleroi-Okapi Aalstar

Finale: zondag 8 maar Vorst Nationaal

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.