Zulte wordt etappeplaats in de BeNe Ladies Tour

Zulte wordt etappeplaats in de BeNe Ladies Tour

Foto: Marc Van Hecke

De gemeente Zulte wordt op zaterdag 11 juli gastgemeente voor de BeNe Ladies Tour, een hoogstaande rittenwedstrijd in het dameswielrennen. “We zetten in op evenementen die mensen samenbrengen en onze gemeente op de kaart zetten. We geven extra luister aan de Vlaamse Feestdag en knopen terug aan bij onze wielertraditie”, zeggen burgemeester Simon Lagrange en schepen van Sport Olivier Peirs.

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli 2020 wordt de zevende editie van de BeNe Ladies Tour verreden. Het wordt uitkijken naar de opvolgster van de Duitse Lisa Klein. Deze internationale wedstrijd voor vrouwen met het 2.1 UCI-statuut op de kalender, verwelkomt ieder jaar de wereldtop in het vrouwenwielrennen. Jolien D’hoore en Marianne Vos wonnen de wedstrijd ieder tweemaal. Vorig jaar stonden er dertig nationaliteiten aan de start.

Deze vierdaagse gaat ook dit jaar van start in het Nederlandse Utrecht waar enkele weken na de proloog van de BeNe Ladies Tour ook het startschot van de Vuelta wordt gegeven . Voorts pakt de organisatie van de BeNe Ladies Tour uit met enkele nieuwigheden. Eén ervan is intussen bekend. Zulte wordt op zaterdag 11 juli 2020, de Vlaamse feestdag, de locatie van een dubbele rit. In de voormiddag staat een rit geprogrammeerd waarbij een lus langs de Vlaamse Ardennen wordt gemaakt. In de vooravond rijden de rensters in de Leiegemeente een individuele tijdrit die wel eens bepalend kan zijn voor het eindklassement.

Burgemeester Simon Lagrange en schepen van Sport Olivier Peirs zijn heel blij om de Bene Ladies Tour te verwelkomen: “Onze gemeente heeft een rijke wielertraditie. Jarenlang werd in deelgemeente Olsene de ‘Omloop Het Volk’ en later de ‘Omloop Het Nieuwsblad’ voor junioren georganiseerd. De laatste editie in 2010 werd gewonnen door Dylan Teuns, intussen één van de beste Belgische profrenners en winnaar van een bergetappe in de Tour de France vorig jaar. We zijn verheugd dat we welgeteld tien jaar later opnieuw een topwielergebeuren in onze gemeente mogen verwelkomen. Dit is een organisatie op maat van Zulte. We maken er een wielerfeest van en geven hiermee ook extra luister aan de Vlaamse Feestdag op 11 juli.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.