Bikers van Brusselse politie schreven vorig jaar bijna 85.000 pv’s uit

Bikers van Brusselse politie schreven vorig jaar bijna 85.000 pv’s uit

Archiefbeeld Foto: Photo News

Brussel -

De bikers van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene hebben vorig jaar in totaal 84.767 verbaliseringen uitgevoerd. De fietspatrouilles zijn een groot succes in de stad Brussel en dus komt er een nieuwe, volledig vrouwelijke eenheid voor de deelgemeenten Haren en Neder-over-Heembeek.

De Brusselse politie heeft nu al 15 bikers binnen de cel Verkeer en 38 binnen de cel Nabijheid en Interventie. Deze agenten op de fiets voeren dagelijks preventieve, proactieve en reactieve controles en missies uit op hun fiets. Hun goede mobiliteit en bereikbaarheid werpen blijkbaar hun vruchten af met bijna 85.000 verbaliseringen in 2019.

Meer in detail voerden de bikers 42.101 verbaliseringen uit die betrekking hadden op de bescherming van de zwakke weggebruikers. In 24.544 van die gevallen ging het om automobilisten die de fietspaden niet respecteerden en 6.511 personen werden beboet voor parkeren op het trottoir. In de voetgangerszone kwamen de fietspatrouilles 5.991 keer tussen.

Er werden ook 21.359 verbaliseringen opgesteld voor de bescherming van het openbaar vervoer, waarvan 13.409 voor het rijden op voorbehouden rijstroken. Het aantal overige inbreuken kwam op 21.307 te liggen. Hier gaat het onder meer om overtredingen zoals de gsm gebruiken achter het stuur, de veiligheidsgordel niet dragen of het rood licht negeren.

Door het succes van de fietspatrouilles in het centrum werden vrijdag ook de agentes Elke en Emilie voorgesteld. Zij zullen als vrouwelijke bikers waken over de deelgemeenten Haren en Neder-over-Heembeek.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees