Buitenlandse Zaken past reisadvies voor China aan door coronavirus

Buitenlandse Zaken past reisadvies voor China aan door coronavirus

Foto: EPA-EFE

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor China vrijdag aangepast. Niet-essentiële reizen naar de provincie Hubei worden tijdelijk afgeraden. In de rest van China kan veilig gereisd worden, zo luidt de update.

Sinds eind december zijn honderden mensen besmet geraakt met het nieuwe coronavirus 2019-nCoV in de provincie Hubei, voornamelijk in en rond de stad Wuhan. Zesentwintig patiënten zijn gestorven.

LEES OOK. Dodentol coronavirus stijgt: is vrees voor een Hollywood-scenario terecht? “Er ligt geen middel klaar dat virus kan afremmen” (+)

Buitenlandse Zaken raadt aan om een arts te raadplegen indien mensen de stad Wuhan en diens omgeving hebben bezocht, of er momenteel zijn, en klachten ondervinden aan de luchtwegen of koorts hebben. In de rest van China kan veilig gereisd worden, klinkt het. Wel kunnen er screenings door lokale gezondheidsautoriteiten worden uitgevoerd in transportplaatsen om personen met ziektesymptomen als koorts en moeilijke ademhaling voor onderzoek af te zonderen. De FOD roept op de aanwijzingen van lokaal gezondheidspersoneel op te volgen.

Preventiemaatregelen

Buitenlandse Zaken haalt daarnaast enkele preventiemaatregelen aan voor reizigers naar China, die door de Chinese gezondheidsdienst werden aangeraden. Zo moeten dierenmarkten, levende en dode dieren, het eten van rauw vlees en contact met zieke mensen vermeden worden. Hygiënemaatregelen zijn ook belangrijk, zoals de handen goed wassen en een mondmasker dragen op plaatsen met veel mensen dicht op elkaar.

LEES OOK. China breidt quarantaine uit na nieuwe dode door coronavirus: nu al 43 miljoen mensen afgesloten

Donderdag legde de Chinese overheid grote beperkingen op ten aanzien van reizen in en naar verscheidene steden in de provincie Hubei, waaronder Wuhan. Ook werden grote festiviteiten afgelast. Dat om verdere verspreiding tijdens het Chinese Nieuwjaar te voorkomen. Deelnames aan massabijeenkomsten heeft de Chinese overheid dan ook afgeraden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees