Jongen (12) klem in verloederde roltrap aan station van Hasselt

Video: TVL

Hasselt -

Een twaalfjarige scholier is vrijdagochtend met zijn voet klem komen te zitten in de roltrap aan het station van Hasselt, die in slechte staat verkeert. Alerte personeelsleden van de NMBS konden de roltrap snel stoppen, maar moesten het ding openbreken om de jongen te kunnen bevrijden. Hij werd ter plekke verzorgd door zijn redders, tot de hulpdiensten gearriveerd waren om hem naar het ziekenhuis te brengen.

“Een spijtig ongeval”, vertelt Stefan ‘T Jolyn van ACOD Spoor Limburg aan de regionale zender TV Limburg. Toch vraagt de vakbondsman zich luidop af wat er zou gebeurd zijn mochten de werknemers van NMBS niet snel kunnen ingrijpen. “Alle stations zijn tegenwoordig leeg. Als er hier geen personeel aanwezig was, had die jongen hier gelegen.”

In het ziekenhuis werd even gevreesd dat de voet van de scholier was gebroken, maar uit onderzoek bleek dat hij enkele kneuzingen opliep.

De oude, verloederde roltrap is al langer een doorn in het oog van veel pendelaars en personeelsleden van de NMBS. “Met nieuwe roltrappen, die beveiligd zijn met banden kan dat niet gebeuren. Bij deze oude roltrappen blijft dat wel een probleem.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees