Huisjesmelker blijft ontkennen: “Erbarmelijke omstandigheden waren schuld van onderverhuurder”

Huisjesmelker blijft ontkennen: “Erbarmelijke omstandigheden waren schuld van onderverhuurder”

Het ging om appartementen boven de Fintro-bank in de Vlamingstraat. Foto: mvn

Gooik / Brugge -

Een man uit Gooik ontkent dat hij wist dat vijf van zijn appartementen werden onderverhuurd aan illegalen en vluchtelingen. Hij vraagt de vrijspraak voor huisjesmelkerij.

Didier V. (53) uit het Vlaams-Brabantse Gooik is als patrimoniumbeheerder van zijn vennootschap eigenaar van vijf appartementen boven de Fintro-bank in de Vlamingstraat in Brugge. Tussen december 2013 en juli 2016 verhuurde hij die aan een zeventiental slachtoffers terwijl het pand grote gebreken vertoonde. Maar zelf ontkent hij dat. “Het is een van zijn eigen huurders die het zelf onderverhuurde aan zeventien illegalen en vluchtelingen. Mijn cliënt wist van niks”, aldus zijn advocaat.

Intussen werd het pand gesloten en worden alle appartementen gerenoveerd. Die zouden klaar zijn tegen mei. Maar zowel de wooninspecteur als het openbaar ministerie geloven de man niet. “In juni 2015 werd een klacht ingediend voor verloedering van het pand en op 5 september werd hij daarover door de politie verhoord. Toch sloot hij op 29 september een nieuwe huurovereenkomst. Dus hij wist wel dat het pand niet voldeed.”

In eerste aanleg kreeg de man een jaar cel en een boete van 102.000 euro, zijn vennootschap een boete van 612.000 euro, telkens grotendeels met uitstel. Zelf gaat hij in beroep voor de vrijspraak, maar het parket wil de straffen, de minimumstraffen, bevestigd zien.

Arrest op 20 maart.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio