Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

In de nieuwe afleveringen van Zot van koken buigt Loïc zich over enkele culinaire klassiekers.  Loïc: Zot van Koken

Loïc goes classic in nieuw seizoen ‘Zot van koken’

Bewijzen dat koken plezant is en vooral niet moeilijk hoeft te zijn. Dat wordt ook in het nieuwe seizoen van Zot van koken de missie van VTM-kok Loïc Van Impe (25), dat nu maandag 27 januari terugkeert. “Ik ben keiblij dat we opnieuw beginnen”, zegt hij.

Tijdens de volledige eerste week van het programma zal Loïc zijn eigen ding doen met culinaire klassiekers. “In de eerste aflevering komt bijvoorbeeld vol-au-vent aan bod, maar ik doe er iets helemaal anders mee”, zegt Loïc. “Voor als je zin hebt in een klassieker, maar niet veel tijd hebt.”

Komen deze week ook nog aan bod: witloof-hesprolletjes, Luikse (of Loïcse?) balletjes, moelleux met een hartje van karamel en mosselen-friet. Alleen vervangt hij in die laatste de frieten door linguini.

Vorig seizoen werkte Loïc in zijn keuken met ‘het kleinste kloppertje van Vlaanderen’. Hij riep de hulp in van zijn kijkers om het instrument een naam te geven. De klopper werd Firmin gedoopt, maar dit seizoen haalt de kok een nog kleinere klopper uit zijn schuif. En dat moet uiteraard ook een naam krijgen. Wie ideeën heeft, kan die insturen via de Instagram- of Facebookpagina van Loïc of VTM Koken.(dewo)

‘Zot van koken’, vanaf maandag 27 januari iedere weekdag om 18.00 uur op VTM

Het beste van Enkel voor abonnees