Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Lokeren-voorzitter Louis de Vries.  Photo News

Lokeren in zee met Chinezen

Na weken van intense onderhandelingen heeft Sporting Lokeren een sponsordeal afgesloten met Ke Hua Sports. Voor de club uit 1B is de extra ademruimte welgekomen na een financieel moeilijke periode.

De Oost-Vlamingen beklemtonen dat Lokeren zo in Belgische handen blijft. Voorzitter Louis de Vries verduidelijkte wel dat er “op korte termijn een optie is om te praten over de aankoop van een percentage van de aandelen”. Al zal het wel een minderheidsaandeel zijn, om de eigenheid van Lokeren zowel juridisch als financieel te vrijwaren. Met deze samenwerkingsovereenkomst hoopt Lokeren het transferverbod zo snel mogelijk op te heffen. “We hebben het inderdaad al een paar keer gezegd, maar we zijn ervan overtuigd dat we uiterlijk maandag concreet nieuws hebben”, aldus de voorzitter. “ Alleen is het een groot akkoord, met een buitenlandse partij. Zo’n financiële stroming heeft tijd nodig.”

De samenwerking zal activiteiten in beide richtingen ontwikkelen: Ke Hua Sports zal talentvolle Chinese jongeren naar Lokeren sturen. Anderzijds wordt Sporting Lokeren het instrument om Europese voetbalexpertise en knowhow in China verder uit te rollen.

Het beste van Enkel voor abonnees