Gratis tai chi-moment in DeCeder

De tai chi-school De Zachte Kracht organiseert een gratis kennismakingsmoment tai chi. Je kan totaal vrijblijvend mee oefenen en informatie vragen. Iedereen is van harte welkom om deze boeiende bewegingskunst te komen ontdekken. Zoek je diepgang in je leven dan kan tai chi een boeiende en verrijkende keuze zijn.

Tai chi is oorspronkelijk een oude Chinese interne krijgskunst. Wat vooral opvalt als je iemand tai chi ziet beoefenen is de vloeiende, heel zachte manier van bewegen. Alle bewegingen vloeien moeiteloos in elkaar over. De tai chi-beoefenaar ziet er volledig ontspannen en gecoördineerd uit.

Hij verliest nooit zijn evenwicht, zelfs niet in de meest uitdagende houdingen. Het grote geheim ligt in de kracht van de geest . Als we onze geest stil en rustig maken en alles rondom ons vergeten kunnen we ons ten volle concentreren op wat er binnen in ons lichaam gebeurt. Vanuit die stilte komen we werkelijk in contact met ons ware zijn en kunnen we lichaam en geest laten samenwerken. Het lichaam volgt de geest en voert de bewegingen moeiteloos en ontspannen uit. De leerlingen van de tai chi-school zijn heel divers, de jongste is 20 jaar, de oudste is 82 en het zijn zowel mannen als vrouwen uit alle lagen van de bevolking.

Tai chi is nog altijd weinig bekend. Maar misschien is het iets voor mensen die op zoek zijn. De hedendaagse maatschappij is prestatiegericht. Er zijn burn-outs. Mensen zoeken een zinvolle invulling voor een innerlijke behoefte en hebben nood aan iets diepsgaander, iets meer dan enkel het materiële of het fysieke. Dan komt je bij tai chi uit als je voorbij het fysieke zoekt.

De Zachte Kracht

Marianne Van Meervelde: ‘De school "De Zachte Kracht" is opgericht in 1993 door Marc Deforche. De lesmethodes werden aangepast en verfijnd naarmate de ervaring groeide. Sinds 2010 is de school extra ondersteund door een aantal lesgevers, zodat het aanbod aan lessen kon worden uitgebreid. De belangrijkste drijfveer van de school bestaat erin de mensen een omgeving aan te bieden waarin ze op persoonlijk vlak kunnen ontwikkelen. De kunst van tai chi is hiervoor een prachtig middel. Een goede gezondheid, emotionele en mentale stabiliteit en het vermogen om jezelf te verdedigen zijn een natuurlijk gevolg van een goede en efficiënte trainingsmethode. 

Praktisch

Wanneer: dinsdag 28 januari van 19.25 u tot 20.25 u.

Waar: De Ceder, Parijsestraat 34, Astene

Meer info op www.taichi.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio