Voorintekening Jubileumboek 'Knipperlicht 50 jaar jong' loopt nog tot 15 maart 2020

Wouter Berlaen viert mee '50 jaar Knip' op 19 april

Zo wat iedereen in Zulte kwam in zijn jongere jaren wel eens in Jeugdhuis Knipperlicht op het Gasten Martensplein in Zulte. Wat ooit de Zultse parochiezaal was werd immers vijftig jaar geleden omgetoverd tot een jeugdhuis waar enkele generaties Zultenaars kind aan huis waren. Bovendien speelt men in ‘Knip’ ondertussen ook al veertig jaar toneel. Een veertigste, en vooral, een vijftigste verjaardag vragen natuurlijk naar feestelijkheden. Die zijn gepland voor tweede helft van april. Maar er is nog meer. Bij Knipperlicht is men in de archieven gedoken en heeft men een feestboek samengesteld: ‘Knipperlicht – 50 jaar jong’. Heel wat Zultenaars zullen in dit boek hun jeugd terugvinden, met mooie herinneringen aan ‘het putse’ en de zolder, maar ook aan de vele uitstappen en optredens.

Het Jubileumboek

Beide jubilea mochten niet ongemerkt voorbijgaan. Het idee leefde in het jeugdhuis al een tijdje om een jubileumboek uit te brengen. Geheel in de trant van Knipperlicht werd een werkgroep opgericht, samengesteld uit mensen uit de beginjaren en jongeren uit de huidige werking.  Vanaf 1 juli 2018 werd iedere maand trouw rond de tafel gezeten om het project geleidelijk vorm te laten krijgen. Foto’s en tekeningen uit de hele geschiedenis werden opgesnord, leuke en andere weetjes opgezocht, artikels en interviews geschreven. En verbeterd, want het boek moest ‘af’ zijn. Nu is het klaar om in druk te geven. Het wordt een prachtige luxe-uitvoering op A4-formaat met harde kaft. Alle fasen van het bestaan van het jeugdhuis en de toneelgroep komen aan bod. Het boek wordt opgesmukt met circa 700 foto’s en tekeningen uit de vroegere Knibberkes, het tijdschrift uit de beginperiode. Ook komen vele anekdotes van vroeger weer boven water. Het boek wordt vast een echt hebbeding is voor al wie het van ver of nabij meemaakte, tot en met historici die een inkijk willen op hoe jongeren toen hun jeugd beleefden.

'Alle vroegere en huidige leden willen de we kans bieden om in te tekenen op deze jubileumuitgave. Het adressenboek van Knipperlicht bevat 800 namen. Geen inspanning wordt gespaard om die allemaal te bereiken, maar ook de vele anderen moeten de kans krijgen om het boek aan te schaffen. Daarom werd een folder verspreid over het hele grondgebied van Zulte.'

Het boek wordt officieel voorgesteld ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling en het feestweekend op vrijdag 17 april in de kerk van Zulte.

Voorintekening

De prijs van dit jubileumboek bedraagt in voorverkoop 25 euro, nadien wordt dat 30 euro. De voorintekening loopt tot 15 maart 2020 en kan gebeuren op www.knipperlicht.be of bij Marc Van Steenberghe, Olsenestraat 41, Zulte of op telefoonnummer 0476/ 85 51 14. De bestelde boeken kunnen afgehaald worden tijdens het hele jubileumweekend van 17, 18 en 19 april 2020.

Wouter Berlaen

De feestelijkheden voor 50 jaar Knipperlicht worden zondagavond 19 april afgesloten met een optreden van Zultenaar Wouter Berlaen om 18 u In Knipperlicht..Kaarten zijn nu al te verkrijgen voor € 7.5 via www.knipperlicht.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio