Boys and their toys, voor de twaalfde keer al

De wereld opnieuw in het klein op Landbouwminiatuurbeurs OTL De Lozen Boer

Lochristi - Kenners, hobbyisten, verzamelaars en gewoon genieters zijn er zondag ongetwijfeld bij: de wereld in het klein in de Miniatuurbeurs van landbouwvoertuigen van OTL De Lozen Boer, voor de derde opeenvolgende keer in de hallen van Floréac op de Beerveldse Baan.

Miniaturen en perfecte replica's van landbouwmachines, complete mini-boerderijen, telegeleide grondwerkmachines, diorama's en unieke stukken voor verzamelaars: voor liefhebbers is het morgen een paradijs over liefst 2500 m². Uniek in zijn soort, net als de bezieler van OTL, Raf Janssens die er zondag terecht fier als een pauw zelf zal rondstruinen en alles in goede banen leiden. 

"De meeste miniaturen zijn op schaal 1/16 of 1/32 gebouwd. Er zijn zowel commerciële exemplaren als zelfbouw, naast unieke, 
oldtimer- en  speciale miniaturen, sommigen in, kunststof anderen in metaal, zeer precies nagebouwd. Voor de echte miniatuur verzamelaar is deze beurs een echte must, omdat de nieuw uitgegeven modellen op de Agritechnica in Hannover voor het eerst worden aangeboden in België", zegt Raf. "Meerdere liefhebbers reserveren daarbij  op voorhand bij bepaalde standhouders exclusieve items om die zeker te kunnen aanschaffen tijdens de beurs. Meestal gaat het bij de standhouders over één bepaald merk van tractoren." Er is een ruime gratis parking bij Floréac, zowel voor de standhouders als voor de bezoekers.

Voor de kleinste bezoekers is er doorlopend een kleurwedstrijd, waar om de twee uur een winnaar wordt uitgehaald. Om voedsel en drank en een cava hoeft u ook niet verlegen te zitten midden al dat loonwerk- en landbouwgeweld. 

OTL Landbouwminiatuurbeurs, zondag 25 januari 2020, van 10 uur tot 18 uur in de hallen van Floréac op de Beerveldse Baan 4.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio