Verdediging van Trump voor het eerst aan het woord: “President heeft niks verkeerd gedaan, ze willen hem gewoon van het kiesbiljet”

Verdediging van Trump voor het eerst aan het woord: “President heeft niks verkeerd gedaan, ze willen hem gewoon van het kiesbiljet”

Pat Cipollone. Foto: Photo News

In het impeachmentproces in de Amerikaanse Senaat kwam zaterdag voor het eerst de verdediging van de Republikeinse president Donald Trump aan het woord. En die hield het - toch zeker op deze eerste dag - behoorlijk kort en bondig. “De president heeft absoluut niks verkeerd gedaan.”

Trump laat zich verdedigen door een achtkoppig team onder leiding van Pat Cipollone, een advocaat van het Witte Huis, en Jay Sekulow, een persoonlijke raadsman van het staatshoofd. Onder hen is er ook nog Kenneth Starr, die speciaal aanklager was in het impeachmentproces tegen de Democratische president Bill Clinton, naar aanleiding van de affaire-Lewinsky.

Op de eerste dag dat de verdedigers van Trump aan het woord kwamen, spraken ze amper twee uur. Het was dus allesbehalve een marathonzitting, zoals dat de voorbije dagen wel het geval was toen de democratische aanklagers uitlegden waarom ze Trump afgezet willen zien voor machtsmisbruik en tegenwerking van het Congres.

“Wanneer u de feiten bekijkt, zal u zien dat de president absoluut niets verkeerds heeft gedaan”, zei Cippolone. De Democraten willen hem niet alleen uit zijn ambt ontzetten, maar vooral van het stembiljet voor de komende verkiezingen zien verdwijnen, voegde de raadsman eraan toe.

Volgens Cipollone zijn de tegenstanders van de president daarmee uit op de “de grootste inmenging in de verkiezingen in de geschiedenis van het land”.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees