Sioen laat Gent proeven van nieuwe plaat onder stadshal

Frederik Sioen brengt met Messages of Cheer & Comfort een nieuwe plaat uit. Officieel ligt die vanaf 31 januari in de winkels. Sioen is ondertussen ook aan tournee door Vlaanderen begonnen om de nieuwe plaat voor te stellen. Op 24 april concerteert Sioen in de Handelsbeurs in Gent, maar hij wou blijkbaar niet zo lang wachten om de Gentse fans van zijn nieuwe plaat te laten proeven. Hij deed dat zaterdagnamiddag om 15 uur onder stadshal, samen met de uit Congo afkomstige artiest TK Russel, die de avond ervoor nog in Trefpunt concerteerde.

Sioen en TK Russel speelden een paar liedjes samen, en verder bracht Sioen met  Rest Your Head,  Little Girl, Burden Of Love solo nummers uit Messages of cheer & comfort.  Met pianist zijn  pianist Jan Roelkens deed hij er nog twee quatre mains aan de piano bij: Baroque en Tourcoing.

Alain Platel filmde het concertje onder de stadshal. Platel maakt onder de werktitel Why we fight een doumentaire waarin hij een aantal dansers, waaronder TK Russell volgt. TK Russel werkte onder anderen mee aan Coup fatal, Nicht schlafen, en  Requiem pour L.  Maar de danser werkt ook aan een muzikale carrière en was tijdens de vorige Gentse Feesten al te zien op het groot podium bij Sint-Jacobs. Vrijdagavond concerteerde hij in de concertzaal van Trefpunt. Sioen en TK Russel leerden elkaar ondertussen kennen, en dus was het duet met Sioen onder de stadshal een mooie gelegenheid om vast te leggen voor de documentaire.

Ticketinfo voor het Gentse concert van Sioen in de Handelsbeurs op 24 april: klik hier.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio