Gelukkig alles in 't klein op miniatuurbeurs van landbouwvoertuigen bij OTL

FOTO. Duizenden tractoren nemen hallen van Floréac in

Druk aan de Lozen Boer? Wie er gisteren was, zal het geweten hebben. Duizenden tractoren, al dan niet met aanhangwagen, mastodonten van vrachtwagens, hakselaars, dorsmaaiers...blokkeerden er de doorgang. Net als de politie trouwens. Gelukkig: allemaal in het klein, op de 12de editie van de miniatuurbeurs voor landbouwvoertuigen van OTL De Lozen Boer. Raf Janssens, u mag hem de directeur, de ceo, de omroeper, de parkeertoezichter en de de duivel-doe-'t-al van de club noemen, glunderde naast zijn showtractor. "Of we volgend jaar terugkeren naar Uyttenhove? Eerst zullen we eens de indeling moeten bekijken", klonk het bij de man die op de banners zelfs zijn eigen avatar heeft.

De miniatuurbeurs van OTL, die was er voor even kleine mensjes - kinderen keken er zich de ogen uit - maar evengoed voor mensen op leeftijd, die genieten van de nostalgie van de voertuigen op schaal en snuffelden in de massa documentatie en technische fiches van alle bekende tractormerken die ooit de revue passeerden. Kijken en bewonderen kon, aanraken mocht niet, al was het heel verleidelijk om even de blinkende miniatuurwereld te aaien.

Dé trekpleister, nu en bij alle edities, was natuurlijk het levensechte parcours van de KMYCA, de Koninkljke Model Yacht Club Antwerpen, die dus ook met telegeleide landbouwvoertuigen en vrachtwagens uit de voeten kunnen. Veilig door het verkeer en over de hindernissen - twee gigantische viaducten maakten het nog levensechter - vereisen enorme concentratie, merkten we. "Soms gaat het eens mis, maar in het echte leven is dat ook zo", klonk het een beetje filosofisch bij de bestuurders. Kinderen en volwassenen verdrongen zich aan de nadarhekkens om het allemaal van dichtbij te zien.

Ook levensecht en druk was het trouwens op de parking van Floréac, die anderhalf uur na opening van de beurs nokvol stond, zodat de wagens moesten uitwijken naar de achterkant van het terrein. Parkeren voor de laadkades was geen optie, want Floréac draaide natuurlijk ook gewoon voort. Ook op zondag. Raf Janssens laveerde al meteen met zijn plooifietsje door de meute, zodat de situatie vlug weer onder controle was. Of er een vierde editie - de dertiende in totaal - komt op dezelfde locatie, blijft dus nog de vraag. Al zijn we best benieuwd hoe al dat glimmend chroom eruit zou zien in de nieuwe Lootse evenementen- en cultuurtempel. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio